EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

455

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

625 Zwaanstraat

Straat:

Beukenlaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Overig Philips

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Personeelsvervoer

Beschrijving

Velen kunnen zich nog de sliert bussen herinneren, welke bijna gelijktijdig vertrokken vanuit Strijp. De werkdag was voorbij en vele Philipsmedewerkers werden met VIPRE-bussen naar huis gebracht. VIPRE was de afkorting voor Vervoer Industrieel Personeel Regio Eindhoven.


Geplaatst op

15-06-2005

Reacties:

Datum: 06-10-2005
Naam: Diny Nagel  
img

De Beukenlaan stond vroeger vol met 'Belse bussen ', zowel 's morgens als 's avonds. Het was altijd een drukte van jewelste en als kinderen hadden wij daar een groot plezier in om tussen de bussen door te scharrelen ! Vraag me nu niet waarom het zo leuk was !!


Datum: 10-11-2007
Naam: Jan Van Der Meulen  

Omstreeks 1947-1948 was er in Belgiƫ een enorm tekort aan mijnwerkers voor de ondergrondse dienst die uit verre omtrek gerecruteerd werden. Vanuit Eindhoven reden dagelijks ononderbroken personenbussen van o.a. Reisbureau De Pelikaan (Frits Scheyvens Hoogstraat) vanaf opstapplaats Vestdijk, via een vaste route de opstapplaatsen langs om mijnwerkers mee te nemen en als retourvracht weer af te leveren. Ieder Schicht van 8 uur, 24 uur per etmaal. Het werk werd zeer goed betaald en velen offerden hun baan op kantoor, fabriek en zelfs onderwijs op en slaagden zelfs daarmee de kosten voor een huis bij elkaar te sprokkelen, wat met een reguliere baan onmogelijk was. Men moest hiervoor wel veel opofferen. Of dit mijnwerkvervoer ook onder de VIPRE viel weet ik niet. De bussen reden 24 uur per dag ononderbroken vice versa met wisseling van chauffeurs. Aan het materiaal en personeel werden hoge eisen gesteld evenals aan het onderhoudswerk. Voor ons huis was de opstapplaats voor Eindhoven Centrum.