Fotonr.: 4580
Bijdrager G.L. Hagens
Jaar: 1964
Locatie 1.:Strijp |624 Drents Dorp |Zevenaarlaan
Categorie.: Scholen / Onderwijs |Kleuter- / Fröbelscholen |Strijp, St Koenraad

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

K.O.-school - Zevenaarlaan

Beschrijving ........
Geplaatst op 08-06-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 09-06-2006
Naam: Ria Otten img

Vraag me echt af uit welk jaar deze foto is.
Heb van 1952 tot 1958 op de school gezeten, maar toen was het enkele begane grond.


Datum: 03-08-2006
Naam: Pierre van de Wielen img

Dit is zeker niet de school van de Zevenaarlaan


Datum: 03-08-2006
Naam: Walter van der Elst img

Het zou de Zevenaarlaan kunnen zijn hoewel ik mijn twijfels heb. Is dit het geval dan is het andere schoolgebouw de Christelijk Nationale school aan de destijds Bezemstraat, ik weet dat de speelplaatsen aan elkaar grensden en dat er van beide zijden er angstvalig werd toegezien dat er niet teveel contact was tussen de protestantse leerlingen van de CNS en de katholieke meisjes. Naast de protestantse school was een nonnenklooster waarvan we op de foto mogelijk juist de achterkant zien.


Datum: 21-10-2006
Naam: Jan Reuvers img

Op foto 6769 kan je zien hoe de school er uitzag omstreeks 1945.


Datum: 22-10-2006
Naam: Wilma Fransen - Strijb

Dit is een foto van de kleuterschool geleid door Nonnen ik heb er op gezeten van 1964 tot 1966 en ben daarna ernaast naar de meisjesschool gegaan totdat de meisjesschool en de jongensschool samengevoegd werden. We kwamen met z'n allen op de school in de kootwijkstraat terecht. Groetjes


Datum: 25-10-2006
Naam: Marja Baltussen img

Ik moet me echt zwaar vergissen maar volgens mij is dit echt de foto van de kleuterschool in de Zevenaarlaan, ik heb daar op gezeten van 1966 tot 1968. Mijn juffrouw was juffrouw Nymfa en zij was een non. Ik woonde zelf in de Zevenaarlaan op nr 1. Ook ik ben daarna naar de meisjesschool gegaan langs de kleuterschool tot de 3de klas, daarna naar de Kootwijkstraat. En in mijn tijd woonde oompie op de hoek voor de meisjesschool, later verhuisde het winkeltje naar het Gelderlandplein. En ook ken ik nog de geweldige mooie dahliatuin er tegenover.


Datum: 25-10-2006
Naam: Marja Baltussen img

Ben nog even gaan zoeken in oude fotoboeken en heb een klassefoto gevonden van mijn klas toen voor de school. Er zat toen wel al een soort groot kunstwerk tegen de muur waar wij voor stonden.


Datum: 26-10-2006
Naam: Jan Reuvers img

Zo Marja dus jij was mijn achter buurmeisje, volgens mij woonde voor jullie daar de fam. Knoop


Datum: 28-10-2006
Naam: Marja Baltussen img

Ja Jan dat klopt, onze poorten grensden aan hetzelfde gangetje. Hoe de familie voor ons heette weet ik niet meer, maar mij staat nog wel bij dat de familie die er voor ons in woonde ook Zevenaarlaan 3 bewoonden. Het was een heel erg groot gezin, in de keuken was een kast doorgebroken zodat ze zo in beide huizen konden komen. Op nr 3 woonde later de fam. Vernooy, zij hadden een slijterij. Wij zijn er in 1957 komen wonen, ik was er toen nog niet ik ben de jongste van het stel.
En om nog even terug te komen op de kleuterschool, mijn broer Joop, die toen op de kleuterschool zat, heeft nog helpen overhuizen van een lokaal van de meisjesschool waar ze eerst zaten naar de kleuterschool hier op de foto. Dus alle twijfels of dit nu de kleuterschool is, wel of niet, zijn hierbij hopelijk wel weggevaagd.


Datum: 23-01-2007
Naam: Margareth de Wert img

100% zeker de kleuterschool aan de Zevenaarlaan. Ik heb er later gezeten, vanaf 1974. En leuk Marja, ik ken juffrouw Nymfa ook, die heb ik zelfs nog voor haar overlijden ooit bezocht in het klooster. Zij is zelfs nog betrokken geweest bij de Franciscusschool! Zoals velen gingen mijn broer en ik daarna naar de St. Franciscusschool, maar ik vraag me af of die toen al lang bestond.
Veel later is er nog een school voor moeilijk opvoedbare kinderen naastgekomen.


Datum: 23-01-2007
Naam: Annemarie Vriends img

Margareth, die school was er al. Dat was de LOM school we mochten nooit zoveel tegen de kinderen zeggen daar. Daar zat tuig (zo noemden wij dat óók toen) op. Ja, en zuster Stefenaar en juffrouw Lucy.


Datum: 24-01-2007
Naam: Annemarie Vriends img

Achteraan links was een basisschool, die is begin eind jaren '70 afgebroken daar is nu voor in de plaats het buurtcentrum OES HOES gekomen. Helemaal rechts was (in mijn tijd als kleuter) een speeltuintje, met de toegangsdeur voor naar de kloostertuin (het klooster aan de Koenraadlaan) en daarnaast (daar is een stukje van) stond een huis en dat heette DE TERP. Onze ouders (van Margareth en mij) hebben daar ooit naailes gehad. Het is inderdaad een oude foto omdat er nog een zandweg is, maar in 'onze tijd' was er al een stoep, ventweg, benzinepomp en rijbaan. Kortom de Cederlaan.
Het kleine gebouwtje aan de school vast was het kantoortje van de hoofdjuf. In de loop der tijd zijn er ook meer speeltoestellen gekomen.


Datum: 22-07-2007
Naam: Ans van der Vlugt-Valks img

Ik heb in dezelfde tijd als Marja op deze scholen gezeten. Haar herinnering is hetzelfde als die van mijzelf. De voorkant van de kleuterschool keek op de Noord-Brabantlaan. Aan de zijgevel hing inderdaad een kunstwerk. En volgens mij gingen we vroeger allemaal naar de Terp.


Datum: 23-08-2007
Naam: Diny Arends - Kop img

Dit is gegarandeerd de kleuterschool waar zuster Nimfa en Zuster Secilia les gaven. Ik kan het bewijzen want ik heb de kleuterschoolfoto en ik ben hier gekomen toen de school geopend werd. Het jaar ervoor zat ik bij de paters in het klooster naast de kerk op school. Als we de school in kwamen moesten we slofjes over onze schoenen aan omdat het linoleum niet mocht beschadigen. Als de kinderen naar de wc moesten bleef er altijd een juf of een zuster staan kijken omdat er nog geen aparte wc was. Jongens en meisjes hadden één grote wc ruimte. Achter in de grote gang was een kantoortje.


Datum: 24-08-2007
Naam: Ans van der Vlugt-Valks img

Je hebt gelijk, maar later waren er ook kinder wc's. Die slofjes waren van die stoffige dingen vond ik. En er was ook nog Juffrouw de Vries. Die was in mijn tijd al een oudere dame. Ik denk dat zij ergens eind 60er jaren met pensioen is gegaan.


Datum: 25-08-2007
Naam: Annemarie Vriends img

Inderdaad Zuster Nymfa (een lieverdje) en Zuster Stevenaar. Idd. aan de zijgevel was een kunstwerk. Zuster Stevenaar heeft nog op de Franciscusschool in de Kootwijkstraat handwerk/handenarbeid-les gegeven.


Datum: 25-08-2007
Naam: Diny Arends - Kop img

even corigeren het was niet Cicilia maar zuster Stanislas die op de kleuterschool samen met zuster Nimfa en zuster Stefana daar les hebben gegeven.
Zuster cicilia was de zuster van de derde klas van de Koenraadschool er naast.


Datum: 06-12-2007
Naam: Hans Arens img

Als ik aan zuster Nymfa denk krijg ik nog steeds pijn aan mijn oor, want daat kon ze flink aan trekken als het nodig was.


Datum: 06-12-2007
Naam: Yvonne Wibbeke img

Ik herinner me zuster Cecilia als een hele leuke, vriendelijke non. Zuster Stefana gaf handwerkles. We hebben nog eens washandjes gebreid! Zuster Heriberta was het hoofd van de school. Van haar heb ik nog leren kalligraferen (schoonschrijven), later uitgegroeid tot een hobby, waar ik zowat dagelijk plezier van heb! Er was (ik dacht in de vijfde klas) ook nog juffrouw de Vocht (Sybille de Vocht?)


Datum: 06-01-2008
Naam: Jeannette Borsboom img

Volgens mij is dit wel de school aan de Zevenaarlaan. Ik herken het wel als zodanig. Ik ben Jeannette van Wijgerden en zat daar bij zuster Nymfa. Ik woonde in Needestraat 12. Ook ik heb zuster Nymfa nog regelmatig bezocht in het klooster.


Datum: 23-03-2008
Naam: Paul van Tongeren img

Bij benadering van 1964 tot 1966 zat ik op deze kleuterschool bij zr Nympha en zr Cecilia. Toen ik voor het eerst naar deze school ging was het nieuw. Later werd er tegen de muur een kunstwerk geplaatst en de school werd bezocht door een pater uit Afrika die het opende. Bij het afscheid van zr Nympha heb ik haar bezocht op de receptie. Ik woonde op Gelderlandplein 31 en ging later naar de Fransciscusschool.


Datum: 17-10-2009
Naam: Frans Snoek img

De kleuterschool stond in de Zevenaarlaan. Daar zat ik op in 1951, bij de nonnen. Die blokschool staat in de Biezenweg. Aan de overzijde staat nu het Evoluon. De school staat op de huizen van Samang, ook nog later "de Terp". En achter de school was de Sparwinkel van Melis en dan pas het Nonnenklooster. Ik heb nog een foto van 1951 waar ik op sta achter de kleuterschool in de Zevenaarlaan.


Datum: 19-12-2012
Naam: Janny Smits img

Hoi allemaal, ik heb op de meisjesschool gezeten met o.a: Els dankers, Dineke Theunissen, Roos Swevels, Maria Klink (overleden), Leontien van Velzen, Ria Teuwissen, Anita de Kroon, Corina van de Stroom, Marina Vink, Franka van Dooren, Ans Anssems, Wilma Klaasen, José de Leeuw, Margriet van Geel .en nog een paar. Dit is de kleuterschool en op de Noord Brabantlaan stond "de Terp". Zr. Cecilia deed de derde klas van de meisjesschool en is naar Zweden gegaan, maar na vele jare terug gekomen. Wij hebben haar nog gezien op een reünie van onze klas, gehouden in "Oes Hoes" in de Koenraadlaan. Het was in 1982 of 83 ??


Datum: 11-02-2015
Naam: Ron de Jong img

Ik heb hier ook op de kleuterschool gezeten, meer zuster Nimfa en juffrouw Lucie. De school stond tegenover het Evoluon, ter hoogte van het tankstation