EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4597

Bijdrager:

Jaar:

1930

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

113 De Witte Dame

Straat:

Willemstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Philips Medische Dienst

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Willemstraat, Philips Polykliniek

Beschrijving


Geplaatst op

10-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-03-2007
Naam: N.de Laat-Uijen  
img

Weet iemand wanneer dit gebouw gebouwd is? Mijn moeder werkte in de jaren 20 bij de Philips Med. Dienst en heeft daar mijn vader leren kennen. Zij moest hem verbinden omdat hij met zijn vinger tusen een machine was blijven zitten.
Zou dat hier kunnen zijn?


Datum: 27-07-2010
Naam: Albert Bolink  
img

Was inderdaad de zogenaamde eerste hulppost. Mijn Oma was er doktersassistente en mijn moeder medisch secretaresse.


Datum: 27-07-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Evenals bij D.A.F zal het bij Philips wel eender geweest zijn. E.H.B.O. posten waren sub Medische diensten en vielen natuurlijk wel onder de eigelijke Medische dienst. Ik kan mij zo voorstellen dat er ergens ver weg in Strijp een ongelukje gebeurd. Dan is het natuurlijk ondoenlijk naar de Willemstraat te gaan. Omdat ik niet over Philips kan praten, dan waren bij D.A.F onderdelen van de Medische dienst met een bezetting van 1 of 2 E.H.B.O.ers aanwezig. Dat was meest een kleine ruimte met eventueel een bed en een brancard tegen de muur, voor ongelukjes. En de naam zegt het al, Eerste Hulp Bij Ongelukken.


Datum: 27-07-2010
Naam: Mitchell Maxwell  
img

Dit gebouw heeft 30 maart 1943 een voltreffer gehad en moest daarna gesloopt worden.


Datum: 28-07-2010
Naam: Harry Bouwens  
img

Ver voordat ik bij Philips ging werken op het Chemisch Lab Apparaten in het gebouw SL op de 4de etage, ben ik met mijn vader op een zondagochtend naar de EHBO post geweest die Ellie bedoelt. Ik was op de vrijdag daaraan voorafgaande op de "Sonse Bergen" in een stuk glas gevallen en had daarbij een lelijke wond in mijn arm opgelopen. Door een niet geheel adequate behandeling thuis ontstond een heel vervelende ontsteking. De "broeder" op de post heeft de juiste behandelwijze toegepast door de z.g. "Perubalsem" te gebruiken. De arm genas, maar nu ik 68 ben is het litteken nog duidelijk te zien. Broeder, alsnog bedankt!!


Datum: 28-07-2010
Naam: Ellie Wijman-Loots  
img

Alsnog hulde dus aan de mensen die daar de post bemensten. Gelukkig heb ik er geen litteken aan overgehouden, maar heb wel geleerd hoe te handelen. Daar heeft o.a. mijn zoon van kunnen "profiteren"


Datum: 28-07-2010
Naam: Ellie Wijman-Loots  
img

Elk complex had zijn eigen "verbandkamer" Op het complex van de Glaslaan was ook zo'n post. Daar hebben ze mij eens uitstekend geholpen bij een 2e graads verbranding van mijn been door hete koffie.


Datum: 05-10-2014
Naam: Redactie  

Deze foto stond 2x op de site. De foto van Bas Hessels was beter van kwaliteit dus hebben we de foto uit de Eindhovensche Illustratie van Theo Verschuren hierdoor vervangen.