EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

4693

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Jubileum 60 jaar (1951)

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Jubileumplaqette Philips 60 jaar. (1951)

Beschrijving

Deze herrinneringsplaqette gaf Philips in 1951 bij het 60 jarig bestaan van het bedrijf o.a als relatie geschenk.


Geplaatst op

20-06-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-09-2009
Naam: Ties van den Berge  
img

In 1951 bij het 60-jarig bestaan van Philips, vond er ook een manifestatie plaats in het Philips Sportpark, zoals dat toen nog heette. Onder leiding van Otto Glastra van Loon werd er een muzikale hulde gebracht aan Anton Philips..
Anton Philips was toen ernstig ziek maar heeft alles via de TV kunnen volgen, schrijft Frits Philips in zijn boek "45 jaar bij Philips".
Een van de teksten die we toen met een zeer groot aantal zangers, waaronder het Philips Philharmonisch koor en het Tivoli-jongenskoor, zongen luidde als volgt:
Draai de knop maar om en het licht gaat aan
Overal waar je komt waar je bent.
Want geen macht ter wereld kan Philips aan,
Dat is zestig jaar lang al bekend.
En er is niemand die vergeet
Wat Anton Philips voor ons deed.
Draai de knop maar om en het licht gaat aan
Overal waar je komt waar je bent.
Ik was nog maar acht jaar, maar die tekst is me altijd bijgebleven, zo veel indruk heeft dat gebeuren toen op mij gemaakt. Zelfs de melodie heb ik nog in mijn hoofd.
Overigens moeten we niet vergeten dat Philips, al lang voor de term bestond, maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen in praktijk bracht. Eigen sportclubs, eigen theater, eigen medische dienst, eigen apotheek, eigen scholen en niet te vergeten het Philips - Van der Willigenfonds met studiebeurzen en -toelagen voor kinderen van werknemers.


Datum: 28-09-2009
Naam: Toon Geevers  
img

Ik heb de TV uitzending ook gezien bij Dhr Wijman die op de experimentele afdeling werkte. Hij had de enige tv in de verre omtrek en die zat ook nog niet in een toestel ingebouwd maar lag volledig uitgespreid op een grote tafel.


Datum: 28-10-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Dat liedje werd ook gedraaid bij de thuiswedstrijden van PSV, Ik vond het een draak van een lied met dito Hilversumse muziek, Bijna alle lliedjes in die tijd leken op elkaar. De tekst is al even onbenullig.


Datum: 03-10-2014
Naam: Hans Coumou. Ter Aar  

9 jaar was ik en er was voor de jeugd uit Strijp een groot jubileumfeest in de speeltuin aan de Apeldoornstraat, we werden verwend met limonade en snoep, Nadat we het lied, draai de knop maar om hadden gezongen, kregen we allemaal een ballon in de vorm van een gloeilamp, prachtig vonden we dat.
Toen waren we nog blij met kleine dingen.
<<< Hans, wil je nog even je e-mailadres doorgeven? (Red.) >>>


Datum: 03-10-2014
Naam: Ties van den Berge  
img

Het muzikale evenement stond destijds onder leiding van Otto Glastra-van Loon. Alle zangers en muzikanten waren gegroepeerd op de west-tribune. De andere tribunes waren voor publiek en belangstellenden. Overigens was het toen nog Philips Sportpark en waren de afmetingen aanzienlijk kleiner dan nu.


Datum: 05-11-2015
Naam: Redactie EiB  

De volledige tekst van het liedje "Draai de knop maar om en het licht gaat aan" is ingestuurd door Cor Wijnen en te lezen bij "Verhalen en gedichten"via onze homepage of volgens deze link