EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

4847

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

EVV Eindhoven

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Frans Tebak, KNVB uitnodiging.

Beschrijving

Deze scan is gemaakt van een kopiebrief gestuurd door de KNVB aan een zeer memorabele voetballer uit het Eindhovense, Frans Tebak. Frans heeft lange tijd voor EVV Eindhoven gespeeld en heeft zoals men kan lezen ook gespeeld in het Nederlands elftal. Reeds vóór het kampioenschap van Eindhoven in 1954 speelde hij voor ons land. De heer Blom die in de brief genoemd wordt, was destijds de voorzitter van Eindhoven. Frans voetbalde destijds met o.a. Jan Louwers, Dick Snoek, Noud van Melis, Willy Schmidt, de uitvinder van de schaarbeweging. Het was een echt sterrenelftal.


Geplaatst op

30-06-2006

Reacties:

Datum: 30-06-2006
Naam: Arthur van Gansewinkel  
img

Ik wil de dochter van Frans Tebak hartelijk bedanken voor het mogen gebruiken van dit fantastische document. Op het gebied van sport voegt het voor Eindhoven veel toe.


Datum: 06-07-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

Wat mij opvalt in de tekst van de brief is dat er geen sprake is van voorbereiding, training met de ploeg of iets dergelijks. Gewoon je melden, aantreden en voetballen!
Overigens heeft Tebak in deze wedstrijd wel gespeeld maar werd na 70 minuten vervangen. De uitslag: 4-0 voor Noorwegen. De keeper was Lieuwe Steiger.


Datum: 06-05-2007
Naam: Peter Vermeulen  

Toch was er wel degelijk voorbereiding met tactische bespreking. De resultaten van zo'n bespreking werden per speler in een brief vastgelegd. Zelfs tips voor het eten en slapen werden daarbij niet vergeten. Een mooi voorbeeld daarvan zie je in de brief op de grote versie die Arthur van Gansewinkel (met dank aan de dochter van Frans Tebak) naar ons stuurde.


Datum: 12-08-2017
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ik weet me nog te herinneren dat de heer Blom tegenstander was van betaald voetbal. Hij was niet de enige, er waren meer clubbestuurders die hun twijfels hadden. Maar mensen met principes worden zelden gehoord. Spelers uit andere delen van Nederland werden nauwelijks uitgenodigd voor het Nederlands elftal. De keuzecommissie koos nog liever voor spelers die niet eens in de eerste klasse (toen de hoogste klasse) speelden, dan spelers "uit de provincie".