EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

487

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Markt

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Markt en het oude stadhuis.

Beschrijving

Helaas weten we de datering van deze foto niet, maar misschien kan iemand helpen. Links ziet u de Dames- en herenkapper en het tweede pand, Hotel Stad Rotterdam.


Geplaatst op

19-06-2005

Reacties:

Datum: 22-10-2005
Naam: Peter Vermeulen  

Ik heb deze kaart in mijn verzameling, afgestempeld in 1951.
Het hoekwinkeltje naast het Papier Huis heet Centrum en is gespecialiseerd in zuivelproducten.
In het pand naast Stad Rotterdam weet men: tenslotte koopt U bij Lambers van Driel


Datum: 28-02-2006
Naam: Bauke Hüsken  
img

Dit is zeker een vooroorlogse foto (zie de auto's), in ieder geval van na '32 toen de trappen en het bordes van het stadhuis werden verwijderd. Ik schat de foto op ca. 1938.


Datum: 30-03-2006
Naam: Henk van Mil  
img

Volgens mij zat de fa. Raming naast Stad Rotterdam (rechts, er zat een gang tussen, zie schaduwlijnen) Deze firma had 3 in of uitgangen, een op de markt naast Stad Rotterdam en twee in de Rechtestraat, een naast Hoying en een naast Electra.
Ik werkte daar van 1 febr. 1955 tot 1 april 1960 Mijn collega's reden in net betaalbare en oude auto's dus er staan te weinig auto's op om een jaartal te kunnen vaststellen.


Datum: 06-07-2006
Naam: Leo de Wit  
img

Beste Henk, ook ik werkte bij Raming in de jaren 1953 tot +- 1956 in de stoffeerderij beddenmakerij. Mijn leermeesters waren Tjeu Paulissen en Jan Smits van de Tongelresestraat, onze chef was Drirk Willebrands uit de Verzandvoortstraat. Weet je nog dat hij zo'n JAWA prutel motertje had.
Wat betreft de foto deze is uit +- 1950. De ingang van het magazijn van Raming was in het Jan van Hoofstraatje het huis links met de erkertjes. Daar was boven ook een keukentje, waar wij onze boterhammen op konden eten. Rechts op de hoek was dat niet Couteaux behang en verfwaren?
Die handwagen voor de winkel is volgens mij van Raming, daar heb ik nog genoeg en tot vervelens toe mee gelopen.


Datum: 12-02-2007
Naam: Mieke Linsen-Willebrands  
img

Wat leuk om deze reactie te lezen, want Dirk Willebrands uit de Versantvoortstraat was mijn vader. Ik weet niet dat hij een Jawa prutteltje had maar wel een NSU Fox, daar reed hij altijd mee door de stad. Hij was inderdaad chef van de stoffeerderij, en is later toen Raming stopte voor zich zelf begonnen. Helaas is hij op 65 jarige leeftijd gestorven.


Datum: 02-08-2008
Naam: herman tecklenburg  
img

De winkel op de hoek naast het Papierhuis, was een kaaswinkel  die van de Demer kwam, en dus onderdak vond daar. De kapperszaak was van den heer Gielen.