EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

49

Bijdrager:

Jaar:

1996

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Piazza

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Winkelcentra

Onderwerp 3.:

Piazza

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Piazza met zicht op de Demer

Beschrijving

Een "nieuw" stukje binnenstad; de Piazza. Met links de Bijenkorf van ontwerper Carlo Ponti met zijn tienduizenden groen-geglazuurde geveltegeltjes. En dat levert bij bepaalde zonnestanden een verrassend effect op. Op de voorgrond de Italiaanse marmeren zithoeken en ornamenten. Rechts de veel strakkere Piazza Galerie, welke qua voldoende bezetting door huurders/winkeliers best wat problemen heeft opgeleverd. De Bijenkorf werd in 1968 geopend, deze foto wordt geschat rond 1990 te zijn gemaakt.


Geplaatst op

12-04-2005

Reacties:

Datum: 29-01-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Ik denk dat Carlo Ponti weinig met de Bijenkorf te maken had. Volgens mij was dat de echtgenoot van Sofia Loren. Had de ontwerper niet de voornaam Giovanni o.i.d.?


Datum: 29-01-2009
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Ik was het in ieder geval niet, al heb ik er in 1977 nog een maquette van gebouwd. De geestelijke vader van dit bouwwerk is Gio Ponti.


Datum: 10-03-2009
Naam: Mieke Gosgerbo  
img

Waar is het kunstobject naar toe gegaan ? Is het mogelijk na renovatie elders geplaatst? Het was er wel gezellig vertoeven.


Datum: 01-08-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Het kunstobject van steen en de banken zijn ze momenteel aan het opbouwen aan de andere kant van de Bijenkorf, richting station. De buizen staan in het Henry Dunantpark. Mooi dat dit alles toch nog een bestemming heeft gekregen.


Datum: 25-11-2010
Naam: Rick de Voogt  
img

Het kunstobject zal binnenkort gereed zijn en de bouwhekken zullen worden verwijderd. Is er iemand uit de buurt die wat foto's zou kunnen uploaden van het kunstobject. Ik ben namelijk werkzaam bij het bedrijf dat meewerkt aan het project.


Datum: 21-10-2015
Naam: Lisette van der Krogt-Zwart  
img

Ik vond het in 1968 al afschuwelijk,maar ons Mam was dolgelukkig met de Bijenkorf.