Fotonr.: 490
Bijdrager Peter Aerdts
Jaar: 1968
Locatie 1.:Tongelre |321 Doornakkers-West |Kanaaldijk Noord
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Tabaksindustrie |DELI / HTL

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Deli-HTL

Beschrijving Langs het Eindhovens Kanaal lag de B.V. Deli-HTL Tabak Maatschappij. Het bedrijf is onderdeel van Deli Universal met twee bedrijven (in Nederland en Duitsland) die tabaksprodukten leveren. Binnen de Eindhovense Tabaksindustrie ongetwijfeld een belangrijk bedrijf, maar toch weten we er weinig over. Wie kan helpen met meer informatie?
Geplaatst op 19-06-2005

Reacties

Datum: 08-05-2006
Naam: L. van Essen

Deli in het kort:
Wij bestaan vanaf 1959, en zijn nu een onderdeel van Deli-Universal, dit is een groot Amerikaans bedrijf.
Onze oorsprong ligt in Indonesië, door handel in rubber, koffie, thee, hout en tabak. Misschien ben ik iets vergeten maar dat is niet zo belangrijk. Wij heten dus Deli-H.T.L, Deli verwijst naar de naam van de moeder maatschappij, en H.T.L staat vertaald voor homogeen tabaks blad. Dit is het product waar wij in 1959 mee zijn begonnen.
Wij zijn een toe leverancier voor de sigaren en sigaretten industrie. Het laatste nog niet zo lang, ik denk ongeveer 10 jaar. Voor de sigaren industrie maken wij het binnen en buiten blad, volgens de kenners papier, maar dat klopt niet. Er zit nog steeds tabak in. Denk hierbij aan bijv cigarillo`s en vroeger de bekende bolknak.
Wij werken voor vele bekende sigaren fabrieken, namen kan ik niet geven om concurrentie redenen. Onze markt is voornamelijk europa.


Datum: 18-10-2006
Naam: Wil van Hout img

Zie mijn opmerking op 4 December 2005 foto 189 in verband met de plaats, van jaar en dag, Firma Deli.


Datum: 18-10-2006
Naam: Hans van Melis img

Iedere keer als ik Deli-HTL zie denk ik aan de Verenigde Deli. Tot 1958 was de Deli maatschappij een belangrijke tabaksleverancier. In dat jaar worden de tabaksactiviteiten door Indonesië genationaliseerd. In 1959 gaat de Deli maatschappij van wege haar tabakskennis verder met HTL of Homogenized Tobacco Leaf. Een tabaksvervanger die geen papier mag heten. Zie verder foto 6645.


Datum: 15-08-2014
Naam: René Sanders img

Als vroeger de wind verkeerd stond dan rook je de fabriek door de hele Doornakkers. Wat kon het daar stinken!


Datum: 15-08-2014
Naam: Wil van Hout img

Anno 2014 Is het nog zo. Maar daar staat tegenover dat ik het wel lekker vind. Dus geen stank,als je begrijpt wat ik bedoel.