EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4920

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Kleine Berg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

IJzerwaren

Onderwerp 3.:

Van der Schoot

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Van der Schoot. (2)

Beschrijving

Wie een mooiere entree weet mag hem toevoegen. Achter deze deur stond het personeel allen in een stofjas de klanten te helpen en volgens mij tot op de laatste dag. Je ging ook altijd naar buiten met hetgeen je hebben moest.


Geplaatst op

02-07-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-08-2006
Naam: M Taphorn  
img

Het was niet de goedkoopste ijzerwarenhandelaar. Maar je had wel kwaliteit. Je kon je uren vergapen aan al die laadjes en de omlopen die die winkel had. Je hoopte dan altijd dat je een boodschap had daarwaar je lekker even voor mee naar boven mocht. Het bestijgen van de trap. Super voor toen. Vooral omdat je als buurtgenoot de mensen meende anders te kennen.


Datum: 12-11-2006
Naam: Robert van Deursen  
img

Leuk om te zien, ik kan jullie vertellen dat we niet tot de laatste dag in een stofjas hebben gelopen. Samen met mijn collega Peter Guns heb ik tot en met de laatste dag gewerkt bij W. van der Schoot. De laatste dag kan ik me nog goed heugen, het was een triest moment toen ik de sleutel omdraaide en de deur voorgoed heb gesloten.


Datum: 13-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Een dergelijke zaak had je ook in de Ventoseflat. Zowat in het midden. Ik ben daar regelmatig geweest. Een van de leidinggevende mensen was Johan Francken (naam schiet me nu te binnen) uit de Hulstlaan. Ze hadden een logo met een grote J. De naam weet ik niet meer, wie wel? Was een groot bedrijf.


Datum: 13-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Ik ben er achter. Het was Steenkist. Een S. en geen J. dus.


Datum: 13-11-2006
Naam: Wil van Hout  
img

In 1929 begon de familie Steenkist-Rooijmans een groothandel in gereedschappen. In de huiskamer gelegen aan de Mathildelaan werd de winkel geïnstalleerd en de garage achter het huis werd het magazijn. In de jaren 60 kwam de doorbraak. Het bedrijf presenteerde een fittingloos systeem voor de verbinding van koperen leidingen, waardoor het bedrijf zelfs internationaal doorbrak. Het bleek een schot in de roos, mede door het feit dat in die periode Slochteren in beeld kwam, waardoor kilometers leidingen op de Steenkistfitting wachtten. In 1967 hield het bedrijf een open huis die nu nog jaarlijks gehouden wordt. In hetzelfde jaar heeft het bedrijf een groter pand betrokken in de Speelheuvel 14. Maar ook daar bleek de ruimte te klein en daarom verhuisde het al gauw (1989) naar de Hurksestraat 1a. Maar zoals het met de meeste bedrijven gaat, is het familiebedrijf opgegaan in het wereldgrote Würth.


Datum: 13-11-2006
Naam: Jeannette Wassink  
img

Nog steeds heeft deze firma goed materiaal. Mijn zoon had verkering met de dochter van een medewerker van Steenkist, hij bracht weleens wat gereedschap voor hem mee. De verkering is al heel wat jaren passé, het gereedschap gebruikt hij nog regelmatig!


Datum: 06-07-2007
Naam: Martien van de Ven.  
img

Leuk om deze entree nog eens terug te zien. Ik heb namelijk 13 jaar bij dit bedrijf gewerkt in het magazijn. Het was er altijd heel gezellig. Enkele collega's kom ik nog regelmatig tegen, en dan hebben we het er nog vaak over. Het is wel grappig dat ik al 19 jaar bij Steenkist-Rooymans werk bij de goederenontvangst.


Datum: 12-02-2009
Naam: Jan van der Meulen  

Van der Schoot op de Kleine Berg was en is nog een mooi pand met thans een heel andere bestemming.  Bijna dagelijks kwamen wij in de gezellige zaak, waar je iedereen kende, maar ook veel binnenkomende klanten. Een verlies voor de stad toen de zaak verhuisde naar de Hurk. De firma Steenkist kende ik ook goed vooral vanaf de Mathildelaan (Ventoseflat). De heer Steenkist was zeer aimabel en was in mijn herinnering geen Brabander, maar voelde zich hier wel zeer goed thuis. In mijn herinnering woonden zij enige tijd in de Primulastraat? Een klasgenoot van mij, Harry Wijn, heb ik nog ooit ontmoet op het kantoor van Steenkist op de Hurk. Was niet een Steenkist getrouwd met een van Nielen voorheen wonende op de Wal?


Datum: 07-10-2016
Naam: Paul van der Cingel  
img

Mijn laatste aankoop bij Van der Schoot was in 1981 toen ik een kettinkje kocht met 2 musketons waaraan nu al 35 jaar mijn sleutelbos hangt. Daarvoor was ik mijn sleutels regelmatig kwijt, sindsdien nooit meer. Ik vond het ook een mooi pand, ook aan de binnenkant