EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

4993

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Pastoor Dijkmansstraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Stratum, St Joris / Denis

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Cafe Denis

Beschrijving

Café Denis (Café St. Joris) aan de Pastoor Dijkmanstraat lag vroeger op een postkoetsroute, samen met Café Strauss aan de St. Jorislaan. Dit moeten zo'n beetje de oudste cafés van Eindhoven zijn.


Geplaatst op

09-07-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-07-2006
Naam: Gerry Boons.  
img

Ik had een vraag, maar mijn vraag is hier beantwoord. Vergeet nooit meer de bierkaart die men hier had. Was altijd heel gezellig.


Datum: 09-07-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Zou die bierkaart iets van die tijd zijn of bestaat ie nog? Ik had naast bierkaarten bij Denis ook nog bierkaarten bij Guus Geluk en bij de Grote Slok op de Gestelsestraat, maar die kostten daar al NLG8, -- voor 10 bierkes.


Datum: 30-07-2006
Naam: Rob Kremers  
img

De bierkaart bestaat nog altijd :-)


Datum: 29-08-2006
Naam: Rini Talens  
img

De barman vertelde mij over de leeftijd van dit café, dat in de buitenmuren nog ringen zitten die de bezoekers in vroegere tijden gebruikten om er hun dieren aan vast te leggen. Dus nog nog uit de tijd dat het paard het voornaamste transportmiddel was en dat het hooi de economische functie van de hedendaagse olie had.


Datum: 29-08-2006
Naam: Johan Vervest  
img

De Gouden Bal is het oudste van de genoemde cafe's (Eindhovens Dagblad heeft er ooit over gepubliceerd).


Datum: 29-08-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Ok, Vervest ( Jos?), ik ben zo goed als overtuigd. Het cafe dateert van 1740 en het pand waar het in huist dateert van 1580. Dat het vanaf 1740 een cafee is, kunnen we verklaren uit de gemeentearchieven, waarin staat dat er vanaf dit jaar haardbelasting geheven ging worden voor twee haarden: een in de boerderij en een in de gelagkamer.
Volgende week woensdag om 1600 uur op Nederland 2 naar het programma Teleac kijken. Met daarin, jazeker: 'De Gouwen Bal'.


Datum: 23-12-2010
Naam: Mark van de Laar  
img

Goeie herinneringen aan dit café. Begin 70-er jaren kwam ik hier vaak, samen met mijn broer Niek en klasgenoten van het Puttlyceum, vanuit Strijp, op bezoek. Jan Denis met zijn baard achter de bar en dankzij de bierkaart had je niet in de gaten hoeveel geld je uitgaf. Vaak stond de muziek hard maar Piet, een dove vriend, begreep toen dat de Stones een goeie band was want de bas dreunde lekker door zijn buik. Op afstand kon ik hem vragen of hij wat van me wilde drinken want hij kon perfect liplezen. Heb hier ook mijn eerste grote liefde ontmoet, Nicolien. Kortom, goede herinneringen.


Datum: 15-02-2012
Naam: Niek van de Klundert  
img

Inmiddels is er weer leven in de brouwerij. Sinds ongeveer een jaar organiseren we elke dinsdagavond Blue Borde Folk Club in de Oude Sint Joris. Muzikanten van onder andere The Mississippi Delta Brothers, Hootenanny Jim en The Watchman hebben een oude traditie in ere hersteld. Iedere dinsdag stellen we de microfoons op, pakken we de gitaren uit en gaan we muziek maken in wat we noemen: ‘Blue Border Folk Club”. Loop vooral eens binnen of kijk op facebook.com/blueborderfolkclub. En de bierkaart is er nog steeds!


Datum: 05-01-2014
Naam: Joke  
img

Jan Denis is een neef van mij. Ik ken de kroeg van binnen en van buiten. Eerst heeft er een oom en een tante dat cafe gerund en heeft mijn opa lang voor hen daar in gezeten. Hij was de eerste met de bierkaart. De prijs was toen 5 gulden.