EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

50843

Bijdrager:

Jaar:

2016

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

616 Strijp S

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Gerard Philips

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Uitspraak Gerard Philips

Beschrijving

Op de zijgevel van gebouw Gerard op Strijp S staat deze uitspraak van Gerard Philips, een van de oprichters. Hij is met een plaquette op de schoorsteenvoet van het Philipsfabriekje aan de Emmasingel geëerd, terwijl zijn broer Anton een standbeeld kreeg.  (Red.)


Geplaatst op

20-11-2019

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-11-2019
Naam: Eric Kemperman  
img

De grootste verdienste van Gerard Philips is, naast het stichten van de fabriek, om zijn broer in het bedrijf te betrekken. Zonder Anton was Philips nooit een wereldspeler geworden. In dat opzicht is het verschil tussen standbeeld en plaquette terecht.


Datum: 24-11-2019
Naam: Tini van Rooij  
img

Het was niet Gerard maar zijn vader Frederik die Anton bij het bedrijf betrok. Frederik was de Co in de naam Philips en Co.


Datum: 24-11-2019
Naam: bert van herk  
img

Daar ben ik het helemaal mee eens Eric. Maar ik vind ook dat de gemeenteraad toch eens moet nadenken om het standbeeld van Meneer Frits op Strijp-S te zetten, waar hij eigenlijk thuishoort. En de zonnewijzer op de parkeerplaats achter het Evoluon moet dan naar de Markt, want dat prachtige ding staat nu op een plaats waar niemand het ziet.


Datum: 01-12-2019
Naam: Bert van Herk  
img

Van de week ben ik nog op de Markt geweest en na een paar aankopen in de Heuvel heb ik nog even op het terras gezeten. Ik zag dat meneer Frits er lekker ondergescheten bijstond. Zo staat een van de mannen die Eindhoven groot heeft gemaakt, er bescheten bij. Misschien zal je zeggen "Waar hij ook staat, hij komt toch onder te zitten". Klopt, maar zet hem dan niet onder een boom. Dat is wel zo stom.


Datum: 03-12-2019
Naam: bert van herk  
img

Ik hoop dat de foto van duivenpoep-Frits nog geplaatst wordt. Dan zien ze wat ik bedoel.