EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

50892

Bijdrager:

Jaar:

?

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Overige Groepen

Onderwerp 2.:

Zoekplaatjes

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Eindhovense Nachtveiligheidsdienst

Beschrijving

We hebben nog geen bijzonderheden over de Eindhovense Nachtveiligheidsdienst (ENVD, zie het embleem op de pet) kunnen vinden. Wie weet er meer over deze organisatie? Weet iemand misschien zelfs wie er op deze foto staat? Of wanneer de ENVD heeft bestaan? Zie ook foto 24469.
< Met dank aan Eric voor zijn reactie hieronder: ook op foto 31661 staat een medewerker van de ENVD. (Red.) >


Geplaatst op

14-01-2020

Reacties:

Datum: 14-01-2020
Naam: Eric kemperman  
img

Wanneer de Eindhovense Nacht Veiligheids Dienst is opgericht, weet ik niet, maar dit soort bedrijven bestaan al lang. In Haarlem schijnt de oudste te zijn, opgericht in 1909. Dit bedrijf bestaat nog steeds (zie Wikipedia). Mij is niet duidelijk of de ENVD daar onderdeel van was, of een zelfstandig bedrijf. Zie ook foto 31661, met een ENVD'er uit 1962.


Datum: 15-01-2020
Naam: Tini van Rooij  
img

Zie foto 24469


Datum: 17-01-2020
Naam: Harrie Rulo  
img

Mijn vader Harrie Rulo heeft vanaf 1946 voor de Eindhovense Nachtveiligheidsdienst gewerkt, o.a. als bewaker bij de nieuwbouw in de buurt van de Stellenboschstraat en omgeving. In Stratum bij de nieuwbouw achter de Tivolikerk zoals de Tivolilaan en omgeving. Ik heb nog een legitimatiebewijs in mijn bezit met foto uit 1949, dat mijn vader als bewaker op de landbouwtentoonstelling is aangesteld. De tentoonstelling was van 23 augustus t/m 2 september 1949, maar de bewaking vond ook plaats tijdens de opbouw en afbraak. Al met al is hij daar behoorlijk lang bewaker geweest. Wat betreft de oprichting: volgens mij is de ENVD vlak na de bevrijding gestart. De eigenaar was de heer Van de Goorberg. Mijn vader heeft er gewerkt tot 1 maart 1954 en is op 3 maart 1954 bij Philips gaan werken. Ook van Philips heb ik nog een arbeidsovereenkomst in mijn bezit. Mijn ome Christ van Laarhoven heeft heel lang voor de ENVD gewerkt.