EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51

Bijdrager:

Jaar:

1988

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

638 Eindhoven Airport

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

PSV

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
PSV winnaar Europacup I

Beschrijving

Met Hans van Breukelen op de voorgrond zien we de aankomst van PSV op Eindhoven Airport. En met de beker van de Europacup I ! Een historische dag : 26 mei 1988.


Geplaatst op

12-04-2005

Reacties:

Datum: 15-07-2006
Naam: John van Iersel  
img

25 mei 1988, de verjaardag van mijn vader. In alle vroegte, ik meen dat het 1 uur 's-nachts was, vertrokken we met z'n vieren op ons gemak met de auto richting Stuttgart. Daar kwamen we 's-morgens om 7 uur aan. Op de grote parkeerplaats schuin tegenover het stadion stond nog niet een auto geparkeerd. Wij waren de eersten. De andere drie besloten rond 10 uur het centrum in te gaan en ik, de bestuurder, besloot even een tukkie te doen. Om 12 uur werd ik wakker van de herrie. Mijn slaapplaats was ingebouwd door een enorme hoeveelheid touringcars en alles was rood-wit. Door het tekort aan slaap en mede omdat het zeer warm was had ik een flinke hoofdpijn. Maar het werd nog erger! De wedstrijd, 0-0 aan het einde, de verlenging en nog 0-0 was afmattend. Maar de vreugde was enorm nadat Hans van Breukelen de strafschop stopte waarmee hij de beker met de grote oren naar Eindhoven bracht. Wat een ontlading was dat. Ik ben nog steeds blij dat ik dat spektakel heb mogen meemaken. Op de weg terug zal ik nooit de achterlichten van de grote colonne tourincars op de autobahn vergeten en de daarin in grootte aflopende rits flikkerende beeldschermen die allemaal hetzelfde beeld vertoonden. Dat was bij Nettethal het mooist te zien. Toen we om 5 uur in Eindhoven arriveerden stond het Stratumseind nog bol van de feestvreugde. Wanneer beleven we dat nog eens PSV?


Datum: 15-11-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

PSV winnaar Europacup 1, een van de 23 iconen die samen de Canon van Eindhoven vormen. PSV was in staat successen, zoals met de Europacup, te boeken dankzij de hoofdsponsor, de NV Philips, die vooral om redenen van publiciteit traditioneel grote sommen geld in de club stak. De eerste buitenlandse profvoetballer in Nederland, Trevor Ford, een international voor Wales nog wel, kreeg in 1956, twee jaar na de invoering van het betaald voetbal een contract bij PSV. Er zouden nog een groot aantal bekende namen volgen, waarbij Philips vaak de helpende financiële hand toestak. Bron: ED


Datum: 11-01-2009
Naam: Jack de Kroon  
img

Het was de mooiste dag van m'n leven tot nu toe, we waren die dag 4 jaar getrouwd, maar het jaar erop 5,  dus ik moest en zou naar Stuttgart gaan en dat ging ik ook samen met een buurman en vriend. Vanaf het PSV-stadion reden we met telkens 5 bussen naar Duitsland maar voordat we Stuttgart bereikt hadden waren we denk ik met wel 100 bussen, één lange colonne van PSV-ers om te steunen. In het stadion en er rondom heen was het een groot feest en dat ging zo de hele wedstrijd, er kwamen politiemensen rondom de hele sintelbaan te zitten en na de wedstrijd toen PSV als winnaar uit de bus was gekomen was het feest nog groter, PSV-ers en de  Portugezen (ondanks hun verlies) waren blij.
Nu ben ik bijna 25 jaar getrouwd en denk ik steeds terug aan die ene dag op mijn trouwdag dat PSV de Europa Cup won.
Een dag om nooit te vergeten want het zal niet snel weer gebeuren denk ik !!!