EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51045

Bijdrager:

Jaar:

1956

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Havenhoofd

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Watersport

Onderwerp 3.:

Roeivereniging Villapark

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Vlot van Holtus-roeiclub

Beschrijving

Deze foto is gemaakt op 13 oktober 1956, de dag van de doop en tewaterlating van de boot Maris Stella (zie foto 51044) van de roeiclub van het Villapark, van pastoor Holtus. In het Havenhoofd zien we een vlot met daarop leden van die vereniging. Deze foto is vooral interessant vanwege de achtergrond. Er zijn maar weinig foto's waarop zo'n groot deel van het gebouw van Janssenauto's van dichtbij te zien is. Dat transportbedrijf was vele jaren aan het Havenhoofd gevestigd (zie bijvoorbeeld de foto's 23366 en 30391).
Ook zien we twee van de vier kleinere gashouders op het terrein waar toen Gemeentebedrijven was, het huidige "NRE-terrein". Op een van de gashouders is een grote ronde meter zichtbaar, die een indicatie gaf van de hoeveelheid gas in de ketel. Deze gashouders hadden een reservoir waarvan de hoogte varieerde afhankelijk van de aanwezige hoeveelheid gas. Het reservoir kon dus verticaal bewegen binnen de stellage eromheen.
Ongeveer op de plek van het doorkijkje links naast Janssenauto's staat sinds 1965 het gebouw waarin nu het Erfgoedhuis is gevestigd. Helemaal links zien we nog net de hoge grijze gashouder. Die stond tussen tussen de Nachtegaallaan en de Patrijsstraat, heel dicht achter het "toonzaalgebouw" aan de Nachtegaallaan. Van dat gebouw is het torentje zichtbaar. Dat pand is verbouwd tot appartementencomplex.


Geplaatst op

25-03-2020
Geen reacties gevonden bij deze foto