EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

51067

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Overige Groepen

Onderwerp 2.:

Zoekplaatjes

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
zoekplaatje in Woensel

Beschrijving

Dit zoekplaatje leverde op onze facebookpagina een aantal reacties op, maar geen zekerheid. De suggesties over de locatie lopen nogal uiteen.
De voormalige Beekstraat wordt genoemd, dus ongeveer waar nu de Grijze Generaal staat bij de Montgomerylaan en Winston Churchilllaan. De hoogbouw zou dan het Catharinaziekenhuis en een stukje Edith Stein MAVO zijn.
Een andere reactie: achter de boerderij staat de 3e LTS en daarachter de hoogbouw bij het klooster naast de Petruskerk aan de Kronehoefstraat.
Iemand anders denkt bij de achtergrond aan St. Petruspark aan de Kloosterdreef en ervoor de MTS aan de Egelstraat met rechts een hoog gedeelte en links werkplaatsen. De boerderij zou dan staan tussen de Kronehoefstraat en de Frankrijkstraat.
Wie lost het raadsel op?


Geplaatst op

17-03-2020

Reacties:

Datum: 18-03-2020
Naam: Marianne Jansen  
img

Opzij van de Broekseweg, omgeving Columbusstraat?


Datum: 05-01-2021
Naam: Kees de Boer  
img

<< ----- Opmerking van redactie: Naar aanleiding van de reactie van Antoon Franse van 07-01-2021 en de door hem genoemde foto 5692 is de bovenstaande foto 51067 op die datum horizontaal omgekeerd! Daarom moet hierboven en in deze reactie van Kees de Boer bij het woord 'links' nu 'rechts' worden gelezen en omgekeerd!  (Red., 7 januari 2021 ----->>
Volgens mij zit het zo: rechts op de foto is de hoogbouw te zien van de Katholieke MTS aan de Egelstraat (heb ik zelf op school gezeten). Links zijn inderdaad de praktijklokalen te zien. Ik herken van beide gebouwen de ramen. Kijk maar eens op foto's bij schoolbank.nl en het hoofdgebouw op deze site. Het kerktorentje moet die van het kapelletje Heilig Hart Kapel zijn, dat nu achter het bejaardenhuis staat aan de Kloosterdreef. Foto moet zijn genomen vanaf de Frankrijkstraat.


Datum: 07-01-2021
Naam: Antoon Franse  
img

Knap gevonden Kees, zeker omdat deze foto gespiegeld is. << Zie opmerking bij de vorige reactie (Red.) >>  De foto is genomen vanuit de Kronehoefstraat, zie foto 5692.


Datum: 09-01-2021
Naam: Ad thijssen  
img

Woonde daar ook Pukky van Tuyl met al zijn bromfietsonderdelen? Ik heb nog op die LTS gezeten, direct na de opening. Aangezien mijnheer Lommers, leraar bankwerken, een grijns en een uitstraling had waar de honden geen brood van lusten, heb ik in de pauze tegen hem gezegd dat ik opstapte en nooit meer terug zou komen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben daarna bij Philips beland en daar heb ik meer geleerd dan in die korte tijd bij mijnheer Lommers. Later is mijn zoon op de LTS aan de Venetiëlaan terechtgekomen, ook bij mijnheer Lommers, maar ik heb hem mijn ervaringen met hem niet verteld. Hij is wel op de school gebleven en heeft ook zijn diploma gehaald. Ik denk dat hij meer geduld had dan ik.