EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51187

Bijdrager:

Jaar:

2016

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Stratumseind vanuit Smalle Haven

Beschrijving

De foto is gemaakt vanuit de doorgang tussen Smalle Haven en Stratumseind. Het pand met de trapgevel en mooie ramen is ook in 2020 nog bijna onaangetast en er is nu café 't Lempke.


Geplaatst op

28-05-2020

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-05-2020
Naam: bert van herk  
img

Wat is de geschiedenis van dit pand, het heeft een prachtige trapgevel, en wat is de bedoeling van het mariabeeldje? Het is een van de mooiste pandjes op het Stratumseind.


Datum: 02-06-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Nou Bert, veel geschiedenis heeft dit pand niet. Het is in de eerste helft van de vorige eeuw gebouwd. In mijn Eindhovense tijd zat er drogist Hoppenbrouwers in. Ook kon je er terecht voor kunstschildersspullen.


Datum: 03-06-2020
Naam: bert van herk  
img

Paul, je hoeft niet oud te zijn voor een mooie geschiedenis. Het is mooi door die raamluiken. Het doet mij wat denken aan het Rembrandthuis in Amsterdam. En misschien heeft Vincent hier ook wel een zijn verf gehaald.


Datum: 04-06-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Bert, ik heb mij niet uitgelaten over het mooie (van de geschiedenis) van dit pand, alleen over de 'leeftijd'. Maar je hebt natuurlijk gelijk, als ouderdom en schoonheid automatisch zouden samengaan, dan zou ik er ook mooi op staan.


Datum: 05-06-2020
Naam: bert van herk  
img

Dat klopt Paul. Over het mooie heb ik mij uitgelaten, dat is duidelijk te lezen. Met geschiedenis bedoel ik: misschien heeft Vincent (1853-1890) hier zijn tubes gehaald. En wat jou betreft, jij ziet er onder alle omstandigheden geweldig uit.