EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51193

Bijdrager:

Jaar:

1979

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Jan van Lieshoutstraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Jan van Lieshoutstraat

Beschrijving

Het stukje Jan van Lieshoutstraat bij de hoek met het huidige Catharinaplein, maar toen nog Ten Hagestraat.
The Little One, huisnummer 26, is niet veel veranderd. In The Little One, vroeger 't Geveltje, was ooit een galerie gevestigd. Achter de deur was een tijd een gang naar de achterkant van het pandje, terwijl het raam ernaast toen de deur naar het café was. Het is al heel lang het kleinste café van de stad.
Van de schoenmakerij op nummer 28 en de andere panden tot en met nummer 38 op de hoek is de begane grond volledig veranderd. De etages zijn soms nog wel herkenbaar en ook de gevel op de hoek is er nog. In de meeste panden zit vandaag de dag nog steeds horeca. Rechts naast The Little One was vroeger de poort naar de ingang van dansschool Becht, gevestigd op de bovenverdieping van een verder naar achter gelegen gebouw.


Geplaatst op

11-06-2020

Reacties:

Datum: 12-06-2020
Naam: nol  
img

Net naast dat ouwe huisje zat de Sankt Pauli bar, met Piet en Gonny en Sjaak. Zijn daar nog foto's van en hoe zou het met hen zijn? Ik heb daar vaak tafelvoetbal gespeeld.


Datum: 12-06-2020
Naam: Eric Kemperman  
img

Een mooi tijdsbeeld van eind jaren '70/begin jaren '80. De auto op de hoek is van 1979. Slagerij Koch is verhuisd van de overkant (foto 12145) naar hier (foto 30310), toen aan de overkant alles gesloopt werd voor het Cityplan, later de Heuvelgalerie. Op de muur staat "...N ml 19" --> KEN ml --> Kommunistiese Eenheidsbeweging Nederland (marxisties-leninisties), die is in 1981 opgeheven en deels overgegaan in de SP. Recht vooruit is later gesloopt voor het Catharinaplein en de nieuwbouw van Dynamo, maar deze panden rechts hebben miraculeuzerwijze de tand des tijds weerstaan.