EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

51235

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Vliegvelden

Onderwerp 2.:

Welschap / Eindhoven Airport

Onderwerp 3.:

Overig Welschap / Eindhoven Airport

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Welschap

Beschrijving

"Welschap opgenomen in het wereldluchtverkeer." Misschien is het aantal bestemmingen op het vliegveld uitgebreid? We weten nog niet waar de foto is gemaakt. Het afgebeelde vliegtuig is een Lockheed Constellation. Dat type is tijdens de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld en KLM heeft er na die oorlog mee gevlogen. De foto is dus van na 1945. Ik denk niet dat in die jaren de baan op Welschap al geschikt was voor het landen of opstijgen van een toestel van deze grootte. Weet iemand nauwkeurig een jaar te noemen, de locatie van de foto en misschien ook wat er precies te vieren was?  (Red.)


Geplaatst op

10-08-2020

Reacties:

Datum: 12-08-2020
Naam: Wil van Ooyen  
img

Ik denk dat dit in 1956 is. Er was toen een bloemencorso. En tijdens dit bloemencorso stortte er in Strijp een straaljager neer.


Datum: 13-08-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Welschap (waarom wordt die naam niet gebruikt voor Eindhoven Airport?) is begin jaren dertig aangelegd voor de burgerluchtvaart. De Duitse bezetters hebben het gebruikt voor de Luftwaffe, tijdens de oorlog. Na de oorlog bleef het voornamelijk een luchtmachtbasis (ook zweefvliegtuigen konden er gebruik van maken) en er vonden luchtvaartshows plaats. Bij het stationsgebouw was een terras waar bezoekers wat konden drinken. Ik herinner me een show van de eerste straaljagers, Gloster Meteors, die grote indruk maakten omdat ze na een korte "aanloop" razendsnel omhoog schoten waarbij je in de gloeiende uitlaten keek.