EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

513

Bijdrager:

Jaar:

1942

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Begijnenhof

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Post / PTT / KPN / TPG / TNT

Onderwerp 3.:

Post-, Telegraafkantoor, Begijnenhof

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Begijnenhof met postkantoor

Beschrijving

Op Begijnenhof 15 was van 1930 tot 1961 dit postkantoor gevestigd. De gevel lijkt van hout te zijn. Behalve een brievenbus hangen er ook automaten aan de gevel. (RHCe 0018913)


Geplaatst op

22-06-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-12-2005
Naam: Wil van Hout  
img

Dat zijn o.a. postzegelautomaten. Op 't Hofke heeft er nog lang een gehangen bij het postkantoor. Zeker nog in 1970. Toen ging dat nog!


Datum: 18-12-2005
Naam: Anne Troost  
img

Als dit postzegelautomaten zijn, vooral de lichte rechtse en de twee lichte in het midden zoals Wil schrijft (ik denk het ook), en ik kijk naar de fietsen en kleding, dan zeg ik het jaartal is niet helemaal correct.


Datum: 23-10-2007
Naam: Huub de Mul  
img

Gezien het verduisteringsmateriaal, dat tegen de bovenste ramen geplakt is, is dit duidelijk een oorlogsfoto.


Datum: 05-02-2008
Naam: J.C. Jegerings  

Het gebouw van het hoofdpostkantoor in Eindhoven was inderdaad van hout. In het rechtergedeelte van dit pand huisde een afdeling van de Belastingen nl. de Registratie en Successie. Hier heb ik enkele jaren, gezeten op een hoge kruk, akten geregistreerd etc. Maar het ambtenarenleven was me niet gegeven en ben opgestapt uit die enigszins duffe kantoren. Kan iemand mij nog aan foto's van het gehele gebouw helpen?


Datum: 11-03-2013
Naam: Paul van der Cingel  
img

Dat muurtje links is later afgebroken. Er kwam een verbod om fietsen tegen het gebouw te plaatsen. Daarom werd op het terrein ernaast na afbraak van het muurtje een gratis fietsenstalling ingericht. Dit gebouw stond naast de eerste vleugel van het nieuwe stadhuis, de overige vier geplande vleugels zijn nooit gebouwd. In plaats daarvan werd het grote gebouw aan de Dommel gebouwd en later het stadskantoor aan de Wal.


Datum: 24-11-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

Ik geloof niet dat er in de oorlog al postzegelautomaten waren.


Datum: 26-11-2018
Naam: Ben Brekelmans  
img

Nou Paul, op Wikipedia lees ik toch het volgende: Antonius (Anton) Kurvers (Den Haag, 23 juli 1889 - Amsterdam, 29 januari 1940) was ontwerper van openbare gebruiksvoorwerpen (straatmeubilair). Hij ontwierp o.a. voor de PTT in 1929 een hangende rode brievenbus Holland alsmede in 1936 een blauwe postzegelautomaat. Voor WO 2 dus! Als babyboomer herinner ik me die blauwe automaten nog wel. Met zo'n armpje waaraan je zwengelde nadat je er een dubbeltje had ingestopt. Als dank daarvoor kreeg je dan onder het heldere geluid van een belletje een gelijkwaardige, keurig afgescheurde postzegel. Later zijn deze automaten met postzegels-op-rol vervangen door de gele zgn. boekjesautomaten.


Datum: 26-11-2018
Naam: Jan Prygoda  
img

Publieksautomaten met postzegels waren er sinds 1909 en hebben tot de invoering van de euro bestaan. Automaatboekjes zijn in 1964 ingevoerd. Bron: https://postaumaat.nl/rolzegels-nederland/