EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5133

Bijdrager:

Jaar:

1995

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Grote Berg

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Antiek

Onderwerp 3.:

Wim van Vugt

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De a.s. sloop van de antiekwinkel.

Beschrijving

Het einde nadert voor de antiekwinkel van Wim van Vugt op de Grote Berg.


Geplaatst op

22-07-2006

Reacties:

Datum: 22-07-2006
Naam: Marga van Vugt  
img

In 1995 werd de Grote Berg 54 gesloopt. Een tijdperk wordt afgesloten. Vele klanten waren welkom in deze zaak, vooral op zaterdag werd er een appelwijntje gedronken met de klanten. De appelwijn kwam van een pastoor uit Leende, die hem zelf maakte.
Ook de zeeverkenners, met oudbaas Willemsen, die woonde in de Guido Gezellestraat, maakten jarenlang gebruik van de zolder en het achterste gedeelte van dit pand. De mallen van de kano's lagen er nog.


Datum: 29-09-2006
Naam: An Mudde  
img

In het eennalaatste winkeltje had de Fa. W. Rongen (loodgietersbedrijf) die op de Grote Berg 64a woonde, zijn magazijn.
Als je kijkt bij Westlands Bloemenhuis op de Grote Berg, dan kun je lezen dat er ook nog ooit een grote Fam. woonde met 12 of 14 kinderen De Fam. Kruger.


Datum: 07-02-2007
Naam: Maarten Meulensteen  
img

Er was in dat pand niet alleen plaats voor de zeeverkenners maar ook voor de luchtverkenners, menig zweefvliegtuig (modelbouw)is daar gebouwd maar ook weer onder leiding van oudbaas Willemsen. En soms kregen we te zien hoe de heer van Vugt het antiek maken een beetje hielp.


Datum: 09-08-2007
Naam: Rudy Vogels  
img

Klopt helemaal het verhaal van de zeeverkenners, de malle 2 stuks onder en boven werden met polyester bekleed en als deze was uitgehard met elkaar verbonden. De zee was te ver weg, de Dommel dichtbij, daar kregen de kano's hun waterdoop. De kano op een karretje naar de plas waar nu het prehistorisch dorp is en van daar over de Dommel terug. Mooi om de naam oudbaas Willemsen weer eens te zien, een man met veel geduld. Ik kan van de antiekwinkel nog herinneren dat er achter het pand een grote bak stond met loog erin.


Datum: 20-06-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Rechts naast de huisjes zien we het pand waar ijzerhandel Schoonbeek gevestigd was. Het gezin woonde boven de zaak, de voordeur was in de poort onder de erkers. Via die poort kwam je op het achterterrein van de driehoek Bergstraat, Kleine Berg, Grote Berg.