EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51355

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

234 Tivoli

Straat:

Arnaudinaplein

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Buurthuizen / Parochiehuizen / Wijkcentra

Onderwerp 3.:

Verenigingsgebouw, Arnaudinaplein

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
“Het Gebouwtje”

Beschrijving

Dit is het interieur van “Het Gebouwtje” op het Arnaudinaplein in Tivoli in het jaar 1958. Achter de bar staat de beheerder, de heer Balvis. Verder v.l.n.r. Jac Janssen, Leo van Bussel, Leo van Dommelen, Peter van Bussel en ikzelf. Hier werden regelmatig dansavonden georganiseerd en vierden we carnaval.
Zie ook foto 51299.


Geplaatst op

24-08-2020

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-08-2020
Naam: R. van Alphen-Kessels  
img

Hr. Van Ooyen, ik heb vroeger in het nieuwe gedeelte van de Zebrastraat gewoond en daar woonde ook een familie Van Ooyen. Familie? De familie Van Bussel woonde in de Leeuwenstraat bijna achteraan, dicht bij de manege.


Datum: 29-08-2020
Naam: Wil van Ooyen  
img

Dat waren wij. Wij woonden ook in het nieuwe gedeelte op nr. 35. Naast Dekkers en Van Dijk.


Datum: 03-09-2020
Naam: R. van Alphen-Kessels  
img

Hr. Van Ooyen. Dat is dan toevallig. We zijn dan waarschijnlijk in dezelfde straat opgegroeid. Wij woonden op nr. 45. U bent waarschijnlijk een klein stukje ouder dan ik en ik kan me U dan niet meer goed herinneren. Uw ouders en zusjes Nettie, Marianne en Vera wel. Ze zijn ook iets ouder dan ik, maar Patricia is weer wat jonger. Haar namen we vroeger mee naar de lagere school samen met Bettie Manders. Vera heb ik vorig jaar nog een keer in een winkel getroffen en hebben een leuk gesprekje met elkaar gehad. U kent mijn broers Ton en Cor Kessels misschien wel omdat ook zij een stukje ouder zijn dan ik. Ton is inmiddels bijna twee jaar geleden overleden en Cor is nu net 70 geworden. Leuk om weer wat oude buurtgenoten te zien. Ik denk nog altijd met plezier aan ons oude straatje terug, waar we een fijne jeugd hebben mogen beleven. Peter van Bussel zie ik nog wel eens hier in Geldrop lopen.