EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51526

Bijdrager:

Jaar:

2017

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

211 Irisbuurt

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Tabaksindustrie

Onderwerp 3.:

Karel I / van Abbe

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Muur van Karel I-fabriek

Beschrijving

Deze muur is het enige nog bestaande deel van de voormalige sigarenfabriek Karel I v/h Van Abbe (zie foto 41839). Op dezelfde dag werd er nog een foto van deze muur gemaakt; zie 51617.


Geplaatst op

06-08-2020

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-08-2020
Naam: bert van herk  
img

Dat deze muur er nog zo mooi bijstaat is, verbazingwekkend na al die jaren. Het is sowieso een mooie steen, hij is mooi gevoegd en nergens is een splinter van de stenen afgebroken. En de prachtige geglazuurde tegels tonen echt vakwerk. Dit waren echt geen kleine jongens die dit gedaan hebben. Wat mij het meest verbaast is dat de muur graffitivrij is, en dat klopt niet. Deze muur had allang volgekliederd moeten zijn, zoals bijna alles in Eindhoven. Vertel me niet dat deze kliederaars deze prachtige muur vergeten zijn, hij staat er erg uitnodigend bij. Dit klopt niet, de vraag is "waarom niet?".


Datum: 07-08-2020
Naam: Paul van der Cingel  
img

Bert, het is toch een gemeentelijk monument?


Datum: 10-08-2020
Naam: bert van herk  
img

Beste Paul, een gemeentelijk monument? Daar kijken die spuiters niet naar. Ze pakken alles waarop ze kunnen kliederen, zelfs lantaarnpalen en schakelkasten. Hier is iets anders aan de hand. Ik heb dik het vermoeden dat er afspraken gemaakt zijn onder die kliederaars. Die muur staat er al lange tijd smetteloos bij. Ik zit er denk ik niet ver vanaf Paul. En als ik gelijk heb, dan moeten ze deze afspraak voor heel Eindhoven maken. Dan wordt de stad toch weer een stuk mooier.