EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

51858

Bijdrager:

Jaar:

1929

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Rechtestraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Boeken/ Kantoorboekhandel

Onderwerp 3.:

Van Piere

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Rechtestraat

Beschrijving

Een ansicht van de kruising Rechtestraat - Stratumseind - Kerkstraat - Ten Hagestraat. We kijken de Rechtestraat in met zicht op het toenmalige stadhuis. De fotograaf stond dus ter hoogte van de kerk op het huidige Catharinaplein. De ansicht was afgestempeld in 1929.
Links is een hoek van de omheining van de Catharinakerk te zien en daarboven het pand van boekhandel Van Piere.
Rechts de winkel van kledingzaak Kreymborg. In dat pand is al tientallen jaren Rambam gevestigd en heeft menigeen zijn/haar spijkerbroek gekocht. Dit kan vandaag de dag nog steeds. Rambam startte ooit met geld van wijlen Jo van Gestel, eigenaar van de bekende uitgaansgelegenheid Club 44, voorheen Grolsch Quelle.
Van Piere bestaat al sinds 1848, verhuisde later naar de Heuvel Galerie en is tegenwoordig gevestigd aan de Nieuwe Emmasingel. De bekende boekhandel fuseerde kort met Polaris en ging ten onder, maar werd met steun van de oprichter van computerketen Paradigit doorgestart en ging ook weer verder met de vertrouwde eigen naam Van Piere.  
Foto 20138 laat dezelfde panden in dezelfde kijkrichting zien. Wel zijn er andere mensen op straat en heeft die ansicht een poststempel uit 1923. (Red.)

 


Geplaatst op

12-12-2023
Geen reacties gevonden bij deze foto