EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

52669

Bijdrager:

Jaar:

2017

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Nieuwstraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Overige Horeca

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Automatiek Marks

Beschrijving

Een van de bekendste eetgelegenheden in het centrum is al tientallen jaren Automatiek Marks aan de Nieuwstraat. Deze foto is van december 2017. Zie ook foto 37016. (Red.)


Geplaatst op

15-04-2021

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-04-2021
Naam: ad Thijssen  
img

Beste Bert. Ik ben 50 jaar getrouwd en toen was hij er al. Dat is toch wel iets meer dan tientallen jaren.
< Beste Ad. De beschrijving bij de foto is niet van Bert, maar van mij. Dat blijkt uit de afkorting "(Red.)". Ik vind dat ook 50 jaar of zelfs 90 jaar  "tientallen jaren" genoemd kan worden. Hans Michels >


Datum: 15-04-2021
Naam: bert van herk  
img

Aan deze entourage is nooit ook maar iets veranderd, ik ken het al vanaf mijn kinderjaren. Toen ging het frietje nog door het luikje. Hoe lang het zo al is weet ik niet, maar ik vermoed meer dan 60 jaar. En ze moeten er ook nooit iets aan veranderen, want het is prachtig zo.


Datum: 15-04-2021
Naam: bert van herk  
img

Tientallen jaren? Tja, je mag daar zelf invulling aan geven Ad. Deze zaak zit er al van vóór de frikandel en kipkorns.


Datum: 16-04-2021
Naam: marjo spierings  
img

C.W.H. Marks was een slager op de Stratumsedijk 86 tot 1940. Toen ging hij naar de Nieuwstraat. In 1942 stond het nog te boek als slagerij maar na de oorlog en in ieder geval in 1950 staat hij als automatiek in het telefoonboek. Dus al ruim 70 jaar.


Datum: 17-04-2021
Naam: bert van herk  
img

Ik kan mij nog herinneren dat die frituuroven nog niet op zijn huidige plek stond. Als je iets wilde hebben, moest je toen op de bel drukken, die op de deur zat. Dan ging de bovenste helft van de deur open en zag je al meteen die frituuroven achter tegen de wand staan. De frietboer vroeg wat je wilde hebben, je moest meteen afrekenen, en de deur ging weer dicht. Even later ging de deur weer open en je kreeg je bestelling. Dat ging ook zo als je geld moest wisselen: deurtje open, deurtje dicht. Als ik nu kijk, zie ik dat de frituur aan de linkse kant staat, en dat er een geldwisselautomaat is bijgekomen. Tja, je moet met de moderne tijd meegaan, aan de rest is niks veranderd, ik ken het al zo van begin jaren 60. Zelfs de afvalbak staat nog op dezelfde plaats, prachtig, nooit meer iets aan doen. Dit is uniek. 
Het enige wat ik daar zo verschrikkelijk vind, zijn die smerige duiven. Ze vliegen onderhand in je gezicht of zitten op je schoen, ze fladderen steeds voor je heen en weer. Je kan daar bijna niets eten zonder die rotbeesten, wat het er allemaal niet smakelijker op maakt. Ik heb wel zo'n hekel aan die dingen. Ik wil ze nog niet eens in mijn soep. Maar daar kan die frietboer ook niks aan doen. Dat is het enige minpunt, de rest is top. Kijk maar eens naar  www.omroepbrabant.nl/nieuws/2825609/automatiek-marks-bestaat-60-jaar-de-nasischijf-is-het-populairst