EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

52787

Bijdrager:

Jaar:

2021

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

625 Zwaanstraat

Straat:

Achtseweg Zuid

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Complex Strijp 2 / T

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Gerestaureerde treinwagons

Beschrijving

De treinwagons die jaren geleden als historisch erfgoed werden geplaatst op Strijp T zijn voorjaar 2021 weer schoongemaakt (graffiti verwijderd) en gerestaureerd. De wagons zijn uit 1960 en staan op een klein stuk resterende spoorrails van de vroegere spoorlijnen op de Philips-complexen S en T. Zie ook foto's 14009 en 45893. (Red.)


Geplaatst op

03-05-2021

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-05-2021
Naam: bert van herk  
img

Het is een prachtig treinstel geworden, hier is hard aan gewerkt. Ik ben benieuwd of de loc er ook nog bij komt en wat er uiteindelijk mee gaat gebeuren.


Datum: 04-05-2021
Naam: ad Thijssen  
img

Ik vind het leuk dat Philips deze oude (paarden) van stal haalt en ze een nieuw verfje geeft. Helaas denk ik dat toch veel mensen die de oorlog hebben meegemaakt zich eraan storen en er niet vrolijker van worden. Zeker in de week van 5 mei, met de dodenherdenking. Waar is het orginele stootblok gebleven dat jaren als oud vuil op het terrein aan de overkant van Strijp S heeft gelegen? Wat er nu staat is niet het echte.


Datum: 07-05-2021
Naam: bert van herk  
img

Vind ik een beetje ver gaan Ad, wat je nu zegt. Dan zouden we niks meer kunnen bewaren uit die vijf jaar. Ze hebben overal met hun jatten aan gezeten toen. Juist daarom moeten we het laten zien, zodat dit nooit meer gebeurt. En het originele stootblok? Dat is het stootblok dat nu op Strijp-S bij de portiersloge (nu restaurant) staat. Is het niet origineel? Dan wees blij dat het er staat, zo hebben we nog iets.


Datum: 11-05-2021
Naam: ad Thijssen  
img

Beste Bert dat was mijn vraag niet. Mijn vraag was: waar is het gebleven? Ze weten wel dat het weg is maar niet waar naartoe.


Datum: 12-05-2021
Naam: bert van herk  
img

Ad, het staat op Strijp-S. Het is het stootblok dat nu op Strijp-S staat, bij het Strijps bultje.
Kijk maar eens op www.ed.nl/eindhoven/spoorwagon-moet-verhaal-van-strijp-t-in-eindhoven-vertellen~a7790f52/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F


Datum: 11-05-2022
Naam: bert van herk  
img

Deze tip/top opgeknapte goederenwagons zijn weer helemaal met graffiti volgespoten. Waarom, vraag ik mij af? Die wagons zagen er weer netjes uit, gewoon sund. Alles in Eindhoven is volgespoten met verf, waar zit het niet op? Wat is het nut ervan?


Datum: 14-06-2022
Naam: bert van herk  
img

Vraag beandwoord Ad? Of nog niet?


Datum: 17-06-2022
Naam: bert van herk  
img

Wie houdt het het langste vol? De beide wagons zijn weer helemaal schoongemaakt van de graffiti. Ze staan er weer spic en span bij. Ben benieuwd voor hoelang.