EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

5291

Bijdrager:

Jaar:

1992

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Gilden

Onderwerp 3.:

St Joris, Gestel en Blaarthem

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Jan Tonneijk, Koning St. Jorisgilde.

Beschrijving

In het jaar 1992 werd Jan Tonneijk, voormalig eigenaar van het postagentschap Eindhoven-Hoogstraat 295, Gildekoning van het Sint Jorisgilde. Als koning moest een schild worden gemaakt en daarin werd ook een verwijzing opgenomen naar het vak van de schutter. Het schild spreekt voor zich.


Geplaatst op

06-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-12-2008
Naam: Wim Roxs  
img

Is Jan Tonneyk een broer van Ben Tonneyk? Deze naam hangt me nog bij, als collega personeelslid bij de Technische Hogeschool, of was het later bij Karel 1 Sigarenfabrieken. We waren werkzaam op de mechanische administratie, lang geleden allemaal...


Datum: 27-12-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Of Jan een broer was van Ben Tonneijk, is me niet bekend. Ben was een radiocollega van me in de tijd dat ik wat dingen deed voor Stadsradio Helmond. Ben is onlangs, veel te jong, overleden.


Datum: 27-12-2008
Naam: Wim Roxs  
img

Ben Tonneyk moet dan wel een broer zijn van Jan, want ik weet zeker, dat zijn ouders toen al het postagentschap hadden op de Hoogstraat. Ik ben er nog eens op bezoek geweest. Ben zelf nu bijna 71 jaar, en Ben was een stuk jonger dan ik, dus is hij helaas niet zo oud geworden. Mij hangt me bij, dat hij brildrager was, welke hem nog al accentueerde.


Datum: 19-10-2009
Naam: Ine Tonneijk  
img

Ben was inderdaad een broer van Jan. Jan Tonneijk was mijn vader. Ben is inderdaad eind 2008 overleden, mijn vader is al in 1999 gestorven. Helaas ook veel te jong, hij was net 65. Jan heeft destijds het postkantoor van zijn moeder overgenomen en heeft daar tot 1991 of 1992 in gewerkt. De broers scheelden 10 jaar in leeftijd, er waren ook nog een oudere broer en zus, Dorry en Claris. Dorry leeft nog, maar Claris is ook overleden.


Datum: 19-10-2009
Naam: Toon Geevers  
img

Ik ken Ben Tonneijk nog van de verkenners van de St. Lambertus.


Datum: 03-03-2012
Naam: Petra Charmant  
img

Mijn ouders waren bevriend met Claris, zodoende ken ik Jan en Ben. Kort voordat Ben overleed heb ik nog regelmatig via mail contact met hem gehad.