EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

5294

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Lighttown Skifflegroup

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
The Lighttown Skifflegroup. (1)

Beschrijving

Geinspireerd door o.a het succes van Lonnie Donegan in Engeland richtte Ibe Hundling eind 50's The Lighttown Skiffle Group op. De eerste bezetting bestond uit Ibe Hundling (bas/leider) Wim Bartelings (vc) Wim Jongenelen (banjo/gitaar) Johan Slimmen (gitaar) Cas Mulder (banjo) Jan Huyboom (drums). Hun bekendste platennummers: - The Cotton Song, later ook wel bekend als Cotton Fields (Beach Boys, Creedence Clearwater Revival); - Troela, oh troela, hou je nog van mij; - Doe het maar in een emmertje, doe het maar in een teil. Een aantal bandleden ging in de 60's verder als The Dutch Bluegrass Boys. Ibe Hundling overleed op 16 april 1988.


Geplaatst op

06-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-08-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Een oud collega van mij, Cor Slimmen heeft ook nog in deze groep gespeeld.


Datum: 12-08-2006
Naam: Johan Slimmen  
img

Ik kan jullie veel vertellen over deze groep. Ben vanaf het begin betrokken geweest bij deze groep. Later ben ik ook lid geweest van The Dutch Bluegrass Boys.


Datum: 19-08-2006
Naam: Peter van Rooij  
img

in 2000 is een CD verschenen van deze groep (Universe 542 849-2) met op de cover een foto van de groep (in spiegelbeeld!!)


Datum: 04-09-2006
Naam: Carola Hundling  
img

Ik ben de kleindochter van Ibe Hundling. Heel leuk om de band van mijn opa hier tegen te komen, alleen er is een grote fout gemaakt. mijn opa is niet in 1988 overleden, maar in 1996.


Datum: 04-09-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Carola, het spijt me dat mijn doorgaans zeer betrouwbare bron er naast zat met de overlijdensdatum van je opa Ibe. Maar natuurlijk fijn dat hij dus 8 jaar ouder is geworden! Wellicht dat jij misschien een betere foto kunt leveren van The Lighttown Skiffle Group? Was een goeie groep die lekkere muziek maakte!


Datum: 06-09-2006
Naam: Johan Slimmen  
img

Ook Cas Mulder is overleden. Ik denk in 2004. Hij was naar mijn mening een groot muzikant. Vooral zijn 5-stringbanjo spel was enorm goed. Ik denk dat hij tot de wereldtop gerekend mag worden.
Het was een plezier om met hem muziek te mogen maken.


Datum: 07-09-2006
Naam: Henk Bont  
img

Geen opmerking, maar een vraag.
Mijn naam is Henk Bont, en ben een volle neef van Cas Mulder.
Het spijt mij te lezen dat hij is overleden.
Is er iemand die mij meer kan vertellen over Cas?


Datum: 17-10-2006
Naam: Hans Heunks  
img

Eind dec. 1997 heb ik een middag met Ibe en Janny Hundling in Woerden over the Lighttown Skifflegroup gesproken. Later heb ik van Janny gehoord dat Ibe in april 1998 is overleden. Een groot verlies. Op de website van v.d. Mark werd destijds dan ook de juiste datum van 16 april 1998 vermeld. De huidige website, die in andere handen is overgegaan, vermeldt tot mijn verbazing de datum van 16 april 1988. Een typefout? Op 15 april april 1988 was er in de evenementenhal in Endhoven een reunie optreden van de Lighttown Skifflegroup!


Datum: 10-11-2006
Naam: Bert Bossink  
img

Beste oud fans van The Dutch Bluegrass Boys (en Lighttown Skiffle Group).
In het verleden heb ik tussen 1966 en 1969 in Eindhoven op de Country avonden van het blad COUNTRY JUBILEE van Herman van der Vlag de groep vaak zien spelen, in Cafe de Concertzaal, Willemstraat 100 te Eindhoven.
Ik was in die tijd bevriend met Harry Knipschild de producer van de 1e Lp van the Dutch Bluegrass Boys en zat op zo'n avond altijd naast Joost den Draayer en Gerard de Vries van Radio Veronica waar ook dus Harry Knipschild van 1964 tot 1972 heeft gewerkt. Ik had het contact met Harry Knipschild verloren tot ik in 1999 op de website (van Veronica) een mededeling had staan dat ik vroeger zo genoten had van die Country-avonden in Eindhoven met The Dutch Bluegrass Boys, Kentucky Mountainers etc. en de gesprekken met Harry, Joost en Gerard.
Na zo'n 30 jaar kreeg ik een mailtje uit Italie van Harry Knipschild die kunstgeschiedenis stuurdeerde in Italie. Toen hij naar Nederland kwam verloor ik weer het contact met Harry maar omdat ik voor Bear Family een boekje moest samenstellen voor een nieuwe DVD van het concert van Jim Reeves, Anita Kerr Singers, Bobby Bare en Chet Atkins moest ik weer op zoek naar Harry Knipschild. De contacten met Harry Knipschild zijn op het moment zeer uitgebreid en hij is al zijn materiaal kwijtgeraakt door een echtscheiding. Hij heeft zelfs de LP die hij produceerde van THE DUTCH BLUEGRASS BOYS niet meer en al zijn honderden artikelen is hij ook kwijt. Op het moment ben ik hem aan het helpen wat oude artikelen die hij geschreven heeft tussen 1964 en 1969 aan hem te scannen. Zodoende scande ik vandaag een Uitnodiging van een Country Avond op 17 febr.1968 in Cafe De Concertzaal, Willemstraat 100, te Eindhoven met dat optreden van The
Dutch Bluegrass Boys. Ook heb ik de Lp van The Dutch Bluegrass Boys al diverse keren moeten copieeren voor verschillende kennissen. Een bewijs dat de muziek van The Lighttown Skiffle Group en The Dutch Bluegrass Boys nog springlevend is!
Goede muziek zal nooit verloren gaan en tijdloos blijven.
Zelf ben ik Uitgever en samensteller sinds 1975 van The Fab.Sounds of the Sixties en hou deze muziek uit die tijd als conservator levend!!!
Een vriend van mij Piet Muys heeft ook aandacht besteed op zijn website over The Dutch Bluesgrass Boys ik heb hem vorig jaar nog wat materiaal over de groep gestuurd en dat staat op zijn website. Met vriendelijke groeten,
Bert Bossink
(Een van de oude fans van The Lighttown Skiffle Group en The Dutch Bluegrass Boys uit de 60er jaren) de ontmoetingen in Eindhoven


Datum: 17-12-2006
Naam: Kim van Noort  
img

Hey, ik ben de kleindochter van Jan Huyboom, en ik was op zoek over iets van The lighttown skiffle group, erg leuk om te zien dat mensen het nog kennen :). Ik zal het aan mijn opa laten lezen, ik denk dat hij het heel leuk zal vinden.


Datum: 30-12-2006
Naam: Kees van der Hoeven  
img

De skiffelaars zijn zelfs op Your Tube te zien, weliswaar niet in bewegende beelden maar een compilatie van veel foto's en het geluid van hun steenkolen-engelse versie van Cotton Fields.
Surf naar www.youtube.com/watch?v=odz83ilLzu4&mode=related&search=


Datum: 27-05-2007
Naam: Wim Jongenelen  
img

Wij hebben altijd met heel veel plezier gemusiceerd zowel bij de Lighttown Skifflegroup als the Dutch Blue Grass Boys. Cas is niet in 2004 overleden maar op 12 October 2002. Ik zelf heb deel uit gemaakt van beide groepen met banjo en mandoline tot het jaar 2000.


Datum: 17-04-2010
Naam: Jarno  
img

Hallo allemaal, Ik ben al geruime tijd op de hoogte van deze mooie band, en draai hun muziek met regelmaat de ether in. Ik heb dus inmiddels al een aantal van hun vinyl singles kunnen bemachtigen, maar helaas nog niet alles. Ik ben daarom ook nieuwsgierig of mij iemand kan helpen aan de oude vinyl singles van de Lighttown Skifflegroup en de verhalen achter deze liedjes.


Datum: 18-04-2010
Naam: Bert Bossink  
img

Wij zijn in het bezit van de zeer zeldzame live LP "Palaver 1964", dit was een optreden met o.a. Mahalia Jackson, The Shepherds, Rita Reys, Jules De Corte en het Zuid-Amerikaanse orkest Los Amigo's De Parana. The Lighttown Skifflegroup speelde 3 gospelnummers op dit Festival te weten: "Jericho", "Sinner man" en "Give met that old time religion". Dit was een festival georganiseerd door Het Nederlands Bijbelgenootschap en vond plaats op 7 mei 1964 voor 23.000 jongeren.
Met vriendelijke groeten, Bert Bossink (muziekhistoricus) www.tijdvoorteenagers.nl of http://sites.rvu.nl/person/6873/nl


Datum: 18-04-2010
Naam: Johan Slimmen  
img

Zoekend in het archief van Beeld en Geluid in Hilversum, zag ik dat er een video-opname was van een programma De Zaak HE. (Henk Elsink). In dit programma hebben wij opgetreden. Dit was in studio Irene. Deze is afgebrand en er is veel materiaal verloren gegaan. Dit terzijde. Ik heb uiteraard een copy gevraagd van dit programma en in het bijzonder van ons optreden. Deze copy is mij toegezegd. Maar enkele weken later kreeg ik een bericht dat deze opname dusdanig beschadigd was dat mijn verzoek werd geannuleerd. Heel spijtig. Nu meen ik te weten dat Wim Barteling wel een tv opname heeft. IK HOOP DEZE NOG OOIT TE ZIEN. Als iemand mij verder kan helpen dan graag.


Datum: 15-07-2010
Naam: Bep van Woudenberg  
img

Hallo.mijn man Ton heeft ook in de skiflle group gezeten. In de jaren 60 hij was de solozanger en gitarist. De groep heeft ook een optreden gedaan voor TV, voor lezen een 10. Ik geloof met het nummer voor een appel en een eitje. Ook heeft hij "Op een klein stationnetje" gezongen daar is een langspeelplaat van gemaakt en deze hebben wij nog. Cas hebben we nog gesproken op de begrafenis van Ibe. Als er iemand belangstelling heeft om lekker bij te kletsen zal Ton dat vast leuk vinden.Hij weet niet dat ik dit stukje schrijf.het is een verrassing.


Datum: 27-10-2011
Naam: Robbie  
img

Heeft er iemand nog een betere single van de Skifflegroup dan die van mij? De titel is: Laat de mensen nu maar praten. Die van mij is niet meer om aan te horen. Alvast bedankt.


Datum: 01-08-2012
Naam: Ger Janssen  
img

Op 30 juli 2012 is mijn schoonvader Wim Jongenelen overleden. Hij speelde bij de The Lighttown Skiffle Group en The Dutch Blue Grass Boys. De man die met zijn gezicht boven het kratje zit is Wim.


Datum: 01-08-2012
Naam: Ger Janssen  
img

Toen ik mijn reactie over Wim Jongenelen stuurde had ik een andere foto in mijn gedachte. Op deze foto zit Wim gehurkt met zijn banjo.


Datum: 27-02-2014
Naam: W.J.Gortzak  
img

Vraag: Ik heb een bandopname van de groep waarop bewerkte kinderliedjes ( o.a.In een groen knollenland, Roodkapje, Annemarieke, Groen is 't gras, Advokaatje e.d.)
Wie kan mij vertellen van welke plaat dit komt en uit welk jaar die is.
Ik wacht in spanning af.
Wim Gortzak


Datum: 28-02-2014
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Wim, dat was 1968, zie:
members.home.nl/pmouse1/lsgdisc.htm