EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5307

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Kruisstraat

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Buurthuizen / Parochiehuizen / Wijkcentra

Onderwerp 3.:

Sancta Maria

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Sancta Maria. (2)

Beschrijving

Sancta Maria, het gebouw dat al weer zo lang door Toontje Olyslagers wordt beheerd. Let op de markante smeedijzeren woorden boven de ingang: PAROCHIE FELLENOORD


Geplaatst op

08-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-08-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Zie ook foto 3662, Els and her Red Black Stars, Outstanding Ltd, bandjes die in de 60's bij de Sancta populair waren op de zgn. instuifavonden die Toon daar 's-zaterdags organiseerde. Buiten in de brommerstalling vooral Zündapps en Floretts. Binnen kon je er vaak over de koppen lopen, dezelfde koppen die je dan 's-zondagsavonds weer tegenkwam bij de Monti aan de Fazantlaan. The Jerseys (zie foto 4463) hadden op 22 januari 1965 in de Sancta Maria hun podiumvuurdoop.


Datum: 08-09-2006
Naam: Kees Kuijken  
img

Toon Olyslagers was dat niet de groenteboer, of zoon van, die een winkeltje hadden aan het begin van de Kruisstraat als je van de tunnel af komt rechts?


Datum: 09-09-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Wel.


Datum: 06-10-2006
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Als er op onze (meisjes)school aan de Hemelrijken iets feestelijks te doen was, werd dat altijd gevierd bij Sancta Maria. Een van deze feestelijke uitstapjes was het gaan zien van de zwart-wit film Vader van de bruid. Een film die niets of niemand op het slechte pad kon brengen.


Datum: 07-10-2006
Naam: F van Beek  
img

In de oorlog ben ik er nog naar school gegaan omdat er Duitsers in onze school in de Houtstraat lagen. Ik geloof dat het de zesde klas was, de voorbereidende Mulo zoals dat toen heette.


Datum: 07-12-2006
Naam: Frans Gommers  

Antoon Olyslagers 1939-2006. Tot m'n verbazing lees ik vandaag in het Eindhovens Dagblad dat Toon Olyslagers is overleden en dat morgen, vrijdag 8 december 2006, de uitvaartdienst in de St. Petruskerk aan de Kloosterdreef plaatsvindt.
Veelzijdig, kleurrijk en altijd goed gehumeurd, zijn enkele van de typeringen over Antoon Olyslagers. Ruim veertig jaar vrijwilliger, beheerder en bestuurslid van gemeenschapshuis Sancta Maria. Het feest van het zeventigjarig bestaan van Sancta Maria zal hij helaas niet meer meemaken.


Datum: 07-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Enkele maanden geleden werd bij Tontje een hersentumor gevonden. Hij kon niets meer en zat opgesloten in zijn eigen lichaam zijn tijd uit. Het ga je goed Ollie.


Datum: 07-12-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Hans, ik sluit me graag bij jou aan. Toontje, altijd in de weer voor anderen. Tsja, de goei gaan het eerst.


Datum: 07-12-2006
Naam: Kees Kuijken  
img

Inderdaad de goei gaan eerst. Het zal een gemis zijn. Wederom verdwijnt een markant mens uit de gemeenschap van oud Woensel. Hopelijk krijgt Toon de rust die hij verdient tussen zijn geliefden die hem reeds voorgingen.


Datum: 09-12-2006
Naam: Frank de Bruin  
img

Ook ik wil de nabestaanden van Toontje Olislagers condoleren. Op zaterdag stond Toontje nog op de Woenselse Markt en maakte hij altijd een praatje met de mensen. Ik zal hem missen. Hij was een opvallende verschijning.


Datum: 07-03-2007
Naam: Will van Oers  
img

Toontje had over het algemeen dezelfde hobby's als ik. Ik zal hem node missen en wens zijn familie veel sterkte toe.


Datum: 16-01-2008
Naam: Walter Hendrikx  
img

Ik woonde op de hoek Kruisstraat 75/Nieuwe Fellenoord 2 (voorheen de kinderkledingzaak Anja van mijn ouders Jan en Annie Hendrikx-de Barse.) Toon was een fijne man die even verderop in de straat woonde en alles voor de jeugd uit de buurt verzorgde (in Sancta Maria), zoals de ontspanningsclub waar je kon tafeltennissen, biljarten, tafelvoetbal enz. Ook denk ik met veel plezier terug aan de disco-avonden in de jaren zeventig. Zijn er nog bekenden uit die tijd? Laat het mij maar weten. Ik hoor graag van je.


Datum: 11-02-2012
Naam: Winnie Claassen-Spelbrink  
img

Achter Sancta Maria was het sportveld van de MULO Houtstraat. In de jaren vijftig werden hier ook onze eindexamens afgenomen. Ik weet nog wel, dat mijn klas het een feestelijk gebeuren vond. Alles was leuker dan een gewone schooldag! Ik kreeg een nieuwe jurk voor het mondeling examen. Een rode door mijn moeder gemaakt. De twee heren, die het mondeling Duits afnamen begonnen met: "Rot ist der Farbe der ????". Het duurde even tot ik met een rood hoofd durfde te antwoorden: "Liebe". Toen zij weer "Liebst Du auch Einem?" Ik kreeg gelukkig de ingeving "Ja, meine Mutter" te antwoorden. Gelukkig liep het verder vlot met een goed punt als resultaat. Meteen daarop kreeg ik bij de heren Frans vragen over het huwelijk. Heel toevallig, maar ik ben deze dag nooit meer vergeten.


Datum: 28-05-2012
Naam: Karel Koks  
img

Onze Toon overleden! Een mens die in het leven stond als geen ander, kon altijd bij hem terecht, was er voor iedereen, hield van een dolletje, maar had hem niet tegen! Je kon op hem bouwen, hij was er altijd (Sancta Maria). Ik ben bij hem terechtgekomen toen het kleine clubgebouwtje van Pim Smits verdween aan de Montgomerylaan, waar ik toen al tafeltennis en voetbalspellen deed. Bij Sancta Maria was het echt altijd gezellig. Ik herinner mij nog enkele namen van toen: Hans Sleutjes, Toon Harks, Billy Harks, Jos van de Laar, Willy Meulensteen, Kees Soetens, dikke Adrie, Hein Hendrix, Joep Hessels, Richard Braat, Toon (leider), Jan de Groot enz., waarmee we dan ook jaarlijkse op kamp gingen zoals Helden Panningen of Mook, waar onze Toon ook altijd bij was, de "burgervader" eigenlijk. Mooi mens was hij, we zullen hem missen.


Datum: 28-01-2018
Naam: Lucien Brouns  
img

In Sancta Maria begon ik in 1958 mijn toneelcarrière. Dit jaar 2018 dus 60 jaar en nog steeds actief. Momenteel met regie van "GIF" ter gelegenheid hiervan. Uitvoering 9 en 10 maart 2018 in de Schalm Veldhoven.


Datum: 28-01-2018
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Later heeft Karel Scheepers de leiding overgenomen vanuit de KAJ. Karel, inmiddels naar ik meen enige jaren geleden overleden, kwam uit Tongelre en was getrouwd met een zus van Jo de Rooy, voorheen vrijgestelde bij de KAJ op de Wal. Jo woont in Nuenen. Kom ik op deze site weer Lucien Brouns tegen, de man die afgelopen oktober mooie huwelijksfoto's van ons heeft gemaakt in Valkenswaard (50 jaar gehuwd).