EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5333

Bijdrager:

Jaar:

1969

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Kempensebaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kempensebaan 9-11-13-15

Beschrijving

Komende vanaf de rondweg had je toen rechts aan het begin van de Kempensebaan deze kleine huisjes staan. (RHCe 0028629)


Geplaatst op

10-08-2006

Reacties:

Datum: 27-10-2006
Naam: Arno Troost  
img

Komende vanaf de rondweg stonden deze huisjes niet rechts maar links aan het begin van de Kempensebaan. Ikzelf ben er geboren in 1950.


Datum: 27-10-2006
Naam: Anne Troost  
img

Ja Arno, volgens mij was het het eerste huisje waar jullie woonde. Je vader werkte toen bij bakkerij De Vlijt op de Tongelresestraat links voor de eerste overweg.


Datum: 20-01-2007
Naam: Jan Hack  
img

Het eerste huisje links was van Jan en Lies Verhoeven, broer en zus die een ambulante melkhandel hadden, eerst met paard en wagen en later met een motorkarretje.


Datum: 21-01-2007
Naam: Gerry van der Kleijn  
img

Klopt helemaal, hier woonden de Verhoevens die inderdaad een melkhandel met paard en wagen hadden, maar je kon er ook aan huis melk halen.


Datum: 24-01-2007
Naam: Arno Troost  
img

Het eerste huis links woonden wij (fam. Troost) van, ik denk 1948 tot ongeveer 1955 of 1956. Het tweede huis werd bewoond door de fam. Pennings. Daarnaast woonde de fam. Hobo en op het einde van de blok woonde toen de fam. Smulders.


Datum: 25-01-2007
Naam: Jan Hack  
img

Is er na de familie Troost dan de melkhandel ingekomen?
Want ik weet zeker dat de Verhoevens daar woonden.


Datum: 25-01-2007
Naam: Anne Troost  
img

Jan kan het zijn dat de melkhandel in de eerste huisjes woonde. Er stonden namelijk, ik dacht, twee blokken. Dit is het tweede blok. Ik meen dat in het andere blok ook de familie Dijkhoff woonde.


Datum: 01-02-2007
Naam: Arno Troost  
img

Er stonden inderdaad twee blokken. De eerste blok had de huisnummers 1-3-5-7. De tweede blok staat hier afgebeeld. De melkboer woonde in de eerste blok op nummer 1. Wie op de nummers 3 en 5 woonde weet ik niet. Op nummer 7 woonde toen de fam. van der Palen.


Datum: 09-09-2007
Naam: Herman Thijs  
img

Op nr. 3 woonde Liena Verberne die een voetpedicure-praktijk aan huis runde.
Helaas is mij ontschoten wie er op nr. 5 woonde. En inderdaad op nr. 7 woonde de fam. Frans van der Palen. Deze had als hobby paardrijden met een rijtuig, en dikwijls werd op zondag een vrachtwagen besteld van de firma Stekelenborg (vrachtrijders op het toenmalige abbatoir) voor het bezoeken van wedstrijden en concoursen.
Tussen de huisnrs. 7 en 9 liep een pad dat uitkwam op de Veestraat.
Het eerste gedeelte van de Kempensebaan gezien vanaf de Tongelresestraat tot aan ter hoogte van de fam. Smulders was niet geasfalteerd, maar met zwarte sintels bestraat. In de volksmond werd dit gedeelte aangeduid als De Zwarte Pad.
Schuin tegenover de fam. Smulders woonden wij: Slagerij Gerard en Jo Thijs met hun 7 zonen.


Datum: 02-10-2007
Naam: Hein van Leeuwen  
img

In het eerste blok op nr.1 woonde Jan en Lies Verhoeven. Op nr.3 woonde van 1953 tot 1961 mijn ouders Jan en Anneke van Leeuwen. Op nr.5 woonden Lien Verberne (pedicure) met haar ouders. Op nr.7 fam. Van der Palen.


Datum: 04-10-2007
Naam: Vivian Leijendeckers-Pennings  
img

Wat leuk...ben op zoek naar foto's van vroeger omdat mijn ouders volgend jaar 50 jaar getrouwd zijn en kwam dit tegen. Mijn opa was opa Pennings en ik kan me deze straat heel goed herinneren. O ja mijn ouders zijn Gerrit en Corrie Pennings, als je nog iets leuks hebt...ik hou me aanbevolen.


Datum: 20-10-2007
Naam: Piet van der Palen  
img

Wij woonden inderdaad op nummer 7. Ik ben de zoon van Frans, Piet van der Palen. Als je nog vragen hebt stel ze maar. Ik weet er ondanks mijn 84 jaar er nog aardig wat van af.


Datum: 13-03-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Ja dit kan ik mij ook nog herinneren, rechts naast het huis lag een paadje dat naar de Veestraat liep. Vanuit het standpunt waarvan de bovenstaande foto genomen is was een autohandelaar. Voor de huizen nrs 1 t/m 7 zie foto 15264.


Datum: 14-03-2008
Naam: Irene Veenstra-Pennings  
img

Op deze foto zie je het huis van Hub Troost (dit is nr. 9). Als buurmeisje heb ik nog vaak op Arno opgepast. Ook nog gewerkt bij slager Thijs die, lang voordat vader Abraham er over zong, al 7 zonen had. En nu, wat dacht je? Wij wonen weer in Tongelre.


Datum: 29-03-2008
Naam: J. Pennings  
img

Op Kempenschebaan 3 woonde de familie Sanders. Hij was een stukadoor. Op no 5 woonde de familie Verberne die hier haar diamanten bruilof heeft gevierd. Lie Verberne was een pedicure, haar broer Harrie was kachelsmid. Ik heb op no 11 gewoond en ben daarvandaan getrouwd in 1956.


Datum: 30-04-2008
Naam: J. Pennings  
img

Op het einde van het zwarte pad was er rechts nog een boerderij richting rondweg, weet nog heel goed dat daar de fam Dirks woonde. Ze hadden een zoon die deed motorcrossen.
Voorbij Lieske Verhoeven was een pad naar de Jan Tooropstraat, het werd ook veel gebruikt als je een vriendje had want er is wat afgekust op dat pad.


Datum: 26-09-2009
Naam: Zus Verhoeven-Sanders  
img

En die stucadoor van nr. 3 was mijn vader. Piet Sanders getrouwd met Thil Sanders-Pardoel. Ik was de derde uit het gezin van uiteindelijk 11 kinderen, waarvan er een op 2-jarige leeftijd is overleden. Ik herinner me de families Verhoeven, Verberne, van der Palen en de Pennings nog heel goed. In de oorlog hadden wij altijd mooie kousen omdat mijn moeder die kon ruilen voor suiker met Lien Verberne. Naast de fam. Pennings woonde Aaltje Foole, waarvan ik nu nog een zilveren lepeltje heb, wat ik gekregen heb met mijn plechtige communie. Wat bijzonder was omdat zij protestants was, wat in die tijd heel bijzonder was.


Datum: 12-02-2011
Naam: A.van Overbruggen  
img

Aan de andere zijde van het Zwarte Pad, langs het huis van de familie Dirks is lange tijd een café geweest. Dat cafe werd gerund door de 3 zusjes Smits en was in Tongelre bekend als cafe de Zes Billen. Op deze hoogte staat nu de winkel van Albert Heijn. Evenals Frans v.d. Palen reed ook Toon Dirks lang rond met paard en rijtuigje. Dat deed hij zelfs nog toen de familie Dirks verhuisd was naar de Urkhovenseweg. De gebroeders Dirks, Albert, Broer, Jan en Piet zijn lange tijd bekende motorcrossers geweest. Broer is zelfs meermaals(?) kampioen van Nederland geweest in de 500cc klasse. Later is hij ook nog eigenaar geweest van een cafe aan de Luikerweg in Valkenswaard.
Anne, de familie Dijkhoff is van hieruit verhuisd naar de Bosboomstraat?


Datum: 19-02-2012
Naam: Wilma van de Gevel  
img

Er duikt hier nu een bekende naam voor me op: Frans van der Palen. Mijn vader werkte bij SWS, aan de overzijde was de werf. Hij was Willie van de Gevel, bekend als het schilderke en kwam daar overal in de buurt. De naam Frans en Toos van der Palen is dan ook vaak gevallen. Deze familie woonde rond 1965/70 op de hoek van van de Jan Steenstraat/Kempensebaan, en was een vast koffieadres van mijn vader. Van die Frans kregen wij de kaartjes voor de intocht van Sint-Nicolaas aan de kom van het kanaal. Hebben we het dan over dezelfde familie?
Mijn moeder had als vaste slagerij: Thijs aan de Kempensebaan.
Ik heb met Paul Hack op school gezeten. Woonde die familie niet in de rij eigen huizen, tegenover Thijs, waar ook een bloemenwinkel zat? Paul is nog met mij naar het Augustinianum gegaan en als ik het me goed herrinner is de familie toen verhuisd naar de Boerhavelaan, achter het oude St. Jozefziekenhuis.
Andere nog bekende namen voor mij aan de Kempensebaan: Frank vd Heijden, Rita Denkers, Theo Kosterman, Jorine Janssen, Ine Muskens .... waar is iedereen gebleven?


Datum: 24-12-2014
Naam: C.de Bruijn  
img

Ik zelf heb van 1961 t/m/1968 op nr.4 gewoond en waar een paar jaar later op nr.2 een autohandel is gekomen.
Op nr.6 woonde de groenteboer Ries van Aalst waar wij veel zijn gekomen.
Leuke tijd daar gehad.
In 1968 zijn we verhuisd naar Kempensebaan 39, omdat die 2 huizen gesloopt werden.
Daar heb ik nog 32 jaar gewoond.


Datum: 18-11-2015
Naam: John van Eyck  
img

Ook wij hebben op de Kempensebaan gewoond, en wel op nr. 9. Dat is het eerste huis op de foto. Je kan nog net het raam van mijn slaapkamer zien aan de zijkant.
Het zal ergens geweest zijn van 1963 tot 1967 denk ik
Onze buurman (11) was inderdaad Pennings en aan de andere kant woonde Palen
Aan het eind van onze hof, in de Veestraat woonde onze oom en tante, de fam Cleven.