EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

5338

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

John Belton Showband

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
John Belton Showband. (1)

Beschrijving

Echt Eindhovens was de inmiddels ter ziele gegane John Belton Showband. Uniek was hun bezetting met twee toetsenmannen, twee slagwerkers en 1 gitarist. Beregoeie muzikanten en hele fijne conculega's die zoals hun promo-foto zegt, muziek op maat maakten: een orkest om naar te luisteren, om mee te lachen, om mee te dansen, om naar uit te kijken.


Geplaatst op

10-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 31-08-2006
Naam: Ferrie Swinkels  
img

Inmiddels is 'n nieuwe John Belton opgestart. Zonder Ferrie en zonder Igor Swinkels. Succes


Datum: 01-09-2006
Naam: Ben Brekelmans  
img

Da's nou weer jammer, Fer, want jouw act van De Zangeres Zonder Naam was ongeëvenaard!


Datum: 08-12-2006
Naam: Paul van Hees  
img

In 1997 beregoeie band. Heeft gespeeld op ons 25-jarig huwelijksfeest.


Datum: 01-03-2007
Naam: Ferrie Swinkels  
img

Van begin jaren tachtig (1980) tot Fiesta del Sol 1999 heeft John Belton in deze bezetting gespeeld.


Datum: 26-07-2007
Naam: Joop Harbers  
img

Heel jammer, maar ik zie mijn overleden vriend Nant van 't Honk er niet bij staan (1990). Ik zal eens kijken of ik nog foto's kan bemachtigen waar hij ook nog op staat. Nant was getrouwd met Henriette Willems (Linda Wiliams voor de insiders) en ook hij was een knap muzikant, toetsenman, en componist, gitarist, drummer zeg het maar. Hij speelde alles, kortom hij was een wonder zoals Henriet dat zong. Het zal wel zo zijn dat er wel ergens iets van staat, maar op dit moment kan ik dat niet vinden. Het leven gaat door, maar toch ik kan hem niet vergeten. Hij was een belangrijk stukje in mijn leven.


Datum: 27-08-2016
Naam: Ton van Helvoort  

Nantje was een geweldige musicus en collega/vriend waar wij veel aan te danken hadden. Zonder Nant hadden wij hier niet gestaan! Denk nog vaak aan die kanjer.


Datum: 05-06-2017
Naam: Ben Brekelmans  
img

In het EiB-gastenboek las ik zojuist dat Ferrie Swinkels zondag 28 mei jl. is overleden. Ik ken Ferrie als een begaafde muzikant, oprechte mens en fijne muzicollega. Ongeëvenaard was zijn parodie op de Zangeres zonder Naam (zie foto hierboven).
Eindhoven heeft met Ferrie een heel goede muzikant verloren, helaas. Mede namens The Jerseys en de muzikanten van de voormalige. partyband Fancy wensen wij zijn familie, virienden en kennissen veel sterkte in deze droevige dagen.


Datum: 13-11-2023
Naam: Adrian  
img

Ik kwam door toeval weer eens op EiB en zag foto 5338 en de reactie van Joop Harbers over Nant van Honk. Hij mist foto's en weemoed. Ik heb Nantje een korte periode gekend in een heel andere setting. Namelijk als opstapper op een zeilboot (ca.1984) en een onvergetelijke muzikale trip op de Zeeuwse stromen. De zwartwit-foto's heb ik altijd bewaard, samen met een cassettebandje met daarop muziek waarvan Nant dacht dat die bij mijn muzikale smaak van toen paste. En ... hij sloeg de spijker op z'n kop, het bandje van Nantje koester ik nog steeds. De foto's deel ik graag met zijn toenmalige muzikale maatjes.
< Zie foto 54566. (Red.) >