EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

53413

Bijdrager:

Jaar:

2021

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Bleekweg

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Schellens & Marto

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Schellens

Beschrijving

Vanaf de Vestdijkbrug over de Dommel zien we het voormalige textielbedrijf Schellens van de ooit zo florerende textielnijverheid in de stad. Maar Schellens verhuist naar Helmond. Wooninc koopt het complex in 2008 en wil er een culturele en recreatieve publiekstrekker van maken. Het sjieke kantoorpand aan de Vestdijk is een gemeentelijk monument en wordt gerestaureerd. De lage fabriekshallen zouden gesloopt worden. Dat gebeurt niet: vanwege de slechte markt voor nieuwbouwwoningen in 2010 wordt sloop en nieuwbouw uitgesteld.

Vanaf de Vestdijkbrug over de Dommel zien we het voormalige textielbedrijf van Schellens. Deze fabriek was het laatste overblijfsel van de ooit zo florerende textielnijverheid in de stad. Maar Schellens verhuist naar Helmond. Wooninc koopt het complex in 2008 en wil er een culturele en recreatieve publiekstrekker van maken. Het chique kantoorpand aan de Vestdijk is een gemeentelijk monument en wordt gerestaureerd. De lage fabriekshallen zouden gesloopt worden. In samenwerking met het Mandarinhotel zou er o.a. een hoge hoteltoren gebouwd gaan worden. Dat gebeurt niet: vanwege de slechte markt voor nieuwbouwwoningen in 2010 wordt sloop en nieuwbouw uitgesteld.
Er komen tijdelijke gebruikers in het gebouw: ateliers voor beginnende kunstenaars en de Stadsbrouwerij met een leuk terras aan de Dommel.
In 2018 wordt duidelijk dat de oude nieuwbouwplannen helemaal van tafel zijn. De tijdelijke gebruikers zitten er intussen al zo lang dat ze graag definitief willen huren. Kan dat? Nu ligt er een nieuw plan: twee woontorens van 70 meter die bovenin met elkaar verbonden zijn door een brug van appartementen. Het oude fabrieksgebouw aan de Vestdijk blijft bestaan en de Stadsbrouwerij behoudt zijn plek. Even afwachten of dit plan wel uitgevoerd gaat worden.


Geplaatst op

28-02-2022

Email bijdrager

img
Geen reacties gevonden bij deze foto