EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5377

Bijdrager:

Jaar:

2006

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

231 Poeijers

Straat:

DAF-terrein

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

DAF

Onderwerp 3.:

Geldropseweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Nieuw Engine-Test-Center voor DAF. (1)

Beschrijving

Dankzij Giovanni kijkt Eindhoven in beeld voor het eerst ook in de toekomst! Inmiddels is door de Amerikaanse directie van Paccar toestemming gegeven voor de bouw van een nieuw engine-test-center op het DAF complex. En we hebben al een foto. Dit is er de maquette van het gebouw dat nog gebouwd moet worden. De maquette is gemaakt door Giovanni zelf.


Geplaatst op

15-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-08-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Ik neem aan dat het gebouw rechts nog gebouwd moet worden en dat de andere er al staan, maar wat doet dat groene dakje links in het midden nu? Heeft DAF daar ook groen licht voor gekregen?


Datum: 15-08-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Tevens nieuwbouw Hans.


Datum: 15-08-2006
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Voor de orientatie, onder loopt de Geldropseweg. Links achter staat de klokkentoren met uurwerk.
Links van de nieuwbouw staat het huidige 'Engine Test Centre'. De schaal is 1 : 500.


Datum: 15-08-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Ik weet niet hoe ik het e.e.a. moet bekijken. Welk is bestaand? Enkele weken geleden heb ik gezien dat er een geheel nieuw motoren fabriek werd gebouwd. Dat zal dan ongetwijfeld hier al in staan. Waar zijn de gebouwen, in deze maquette ten opzichten van de hoofdingang op de Geldropseweg gesitueerd? Is er nog plaats aan de Geldropseweg? Tussen de Toren die onlangs weer in het bezit van Daf gekomen is en het Technisch Centrum, zou nog enige plaats zijn aan de Geldropseweg. Richting Proefbaan is geen plaats meer, gezien daar alle grond in andere handen is overgegaan. Overigens een mooie maquette.


Datum: 20-11-2007
Naam: Wibo Pieters  
img

Wil, hier komt dan de tekst en uitleg:
Links bovenaan staat een dun sprietje. Dat is het carillon. Rechts daarvan een L-vormig gebouw: C08. Daarin zit Marketing en verkoop en DAF's onvolprezen ITS. Steun en toeverlaat voor de chauffeur met pech onderweg. Gaan we richting de Geldropseweg onderaan de foto dan staan daar twee vierkante gebouwtjes. Dat met het witte dak is een fietsenstalling annex rokersruimte. Dat met het groene dak is het nieuwe geluidmeetgebouw, geopend in 2005. Het oude geluidmeetgebouw op de proefbaan in St. Oedenrode is in 2002 in vlammen opgegaan.
Tegen de Geldropseweg aan staat een vierkant gebouw met nog wat uitstulpsel op het dak. Dat is C13 het gebouw waar productontwikkeling en inkoop in zitten.
Het grote gebouw daar rechts naast is C12. In 1957 geopend als servicewerkplaats van DAF. Inmiddels al vele tientallen jaren huisvesting van een deel van het Research Center. Het rechthoekje met de torens achter C12 is dan C24 het, inmiddels oude, motorlab. Het gebouw daarboven met wit dak is het COM ( Centraal Onderdelen Magazijn). Dan komen we aan het gebouw naast C245 met groen dak en vele uitlaatpijpen (20 om precies te zijn). Dat is C29 of te wel het New Engine Lab met daarin 20 nieuwe testcellen voor motorbeproevingen. Het lage gedeelte aan de kant van de Geldropseweg is het kantoor waar Beproeving Motoren een nieuw onderdak heeft gekregen.
Langs de rechterzijkant van de foto zie je nog een grijs ovalen dakje, dat is van de weegbrug die nog steeds in gebruik is.