EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

54405

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

Pastoor Dijkmansstraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Stratum, St Joris / Denis

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bierkaart van Jan Denis

Beschrijving

Een foto van een bier- en koffiekaart van het bekende cafe "De Oude St. Joris" van Jan Denis, gelegen aan de Pastoor Dijkmansstraat 25. Een van de oudste en bekendste cafés van Eindhoven. Maar het café gaat tegen de vlakte. De nieuwe eigenaar wil er vijftien nieuwe woningen bouwen. Daarmee komt een einde aan de bruine kroeg aan de Pastoor Dijkmansstraat die voor veel Eindhovenaren een tweede huiskamer was. Zie ook foto 54411. (Red.)


Geplaatst op

18-09-2023

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-09-2023
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Zo jammer! Ik dacht dat de trend ingezet was om voorgevels te laten staan en er achter tegenaan te bouwen. Zie de oude 'bakkersschool' aan de Mauritsstraat, een woning aan de Hoogstraat, net buiten de rondweg, meerdere woningen aan de Hoogstraat ter hoogte van de Edenstraat enz. Bij ons in Waalre komt er nieuwbouw ('De Bakkerij') in de Molenstraat, maar het oude pand daar blijft staan.


Datum: 19-09-2023
Naam: Jan Wijn  
img

Een pilsje bij Jan Denis smaakte beter dan elders; niet dat hij een beter merk bier tapte, maar omdat het daar zo goedkoop was.


Datum: 04-10-2023
Naam: bert van herk  
img

Klopt, in die tijd betaalde je voor een pilsje 60 cent voor een groot bierglas (stapelglas), voor een kleintje in een kleiner stapelglas, ik geloof iets van 55 cent (weet ik niet zeker meer). Dat waren mooie prijzen. Nu betaal je in de kroeg €3,20 voor een modern stapelglas, het fluitje. En nu willen ze ook de accijns weer verhogen.