EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

5445

Bijdrager:

Jaar:

1999

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Bijzondere, Bekende Eindhovenaren

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Harry Gijsberts.

Beschrijving

Een bijzondere, kleurrijke Eindhovenaar. Verwekt tijdens carnaval 1922 en geboren op 11-11-1922 om 11.00 uur. Zijn moeder noemde hem 'de baron' en bij de padvinderij heette hij 'het verwaand ventje'. Na veel omzwervingen in Helmond keerde hij terug in Eindhoven en startte zijn eerste winkeltje de 'CITADEL'. Schuin tegenover cafe Methusalem, met een schoolvriend (Theo) als kastelein. Later opent hij een pand op Hooghuisstraat 14. Leopold Verhagen kocht er bijbels voor Gemeente Lyceum. Op de kop van Hooghuisstraat bezoekt hij vaak cafe Marshall, waar hij in contact komt met artiesten (zoals Peter Koelewijn) en journalisten. Hij was ook de eerste Provo in Eindhoven. En na de Gemeenteraadsverkiezing 1966 ook Gemeenteraadslid / Fractieleider Boerenpartij Eindhoven. We kennen hem ongetwijfeld van zijn CITADEL - SNUFFELZOLDER - SNUF SNUF - DE SNUFFEL of van zijn boek HER & DER. Zie foto 2127 en foto 4838. Foto en tekst uit zijn boek Her & Der (redactie)


Geplaatst op

19-08-2006

Reacties:

Datum: 20-10-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

Harrie overleed op 29 april 2007. Uit zijn overlijdingsbericht: "Het enige waardevolle wat ik meeneem in mijn graf is mijn zelfrespect".


Datum: 18-04-2009
Naam: Frans  
img

Ik werkte zo'n 40 jaar geleden als vakantiekracht op de Snuffelzolder om mijn vakantie in Italie te bekostigen en herinner me hem als een aardige baas om voor te werken.


Datum: 26-06-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Harrie Gijsberts moet inderdaad wel een bijzonder persoon zijn geweest, als je zowel provo als lid van de Boerenpartij bent geweest.