EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

54530

Bijdrager:

Jaar:

2016

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Gestel

Onderwerp 3.:

Hoogstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hoogstraat

Beschrijving

Er werd gedacht dat het linkse pand het oude gemeentehuis van Gestel was, maar dat is niet het geval. Het gaat om een villa met huisnummer 333, die rond 1880 werd gebouwd. Vanaf 1930 was het gebouw in gebruik als hoofdkantoor van Matrassenfabriek Nederland N.V. Na de verplaatsing van die fabriek gebruikte de directeur het als privéwoning. De villa is later gerenoveerd en is sinds midden jaren zeventig een gemeentelijk monument. (Red.)


Geplaatst op

02-11-2023

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-11-2023
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Is dit pand niet ooit gezet door de Fa. Kerssemakers? Maar misschien heeft er ook wel de directeur van de sigarenfabriek, die aan de overkant stond, gewoond.


Datum: 02-11-2023
Naam: ad Thijssen  
img

De matrassenfabriek was De Zevenslaper. In die tijd in heel Nederland en misschien wel in heel Europa.


Datum: 02-11-2023
Naam: Martin Swinkels  
img

Heette de matrassenfabriek "De Zevenslaper"?


Datum: 14-11-2023
Naam: Pim van Gestel  
img

De Zevenslaper heeft lang bestaan op het Willaertplein. Daar was de grote blauwe toegangsdeur die wij altijd 's avonds en in de weekends gebruikten om tegenaan te trappen met een voetbal. Ik ben ook heel wat keren op het dak geklommen om de bal er weer vanaf te halen. Toen kon je nog urenlang op straat voetballen zonder dat je veel last had van auto's. Bij de Zevenslaper hebben ook veel mensen uit de Bennekel gewerkt. Zelf voetbalde het personeel tussen de middag altijd op het grasveldje dat er nu nog is. Zo ook de bekende keeper van FC Eindhoven, Beerendonk, die inmiddels is overleden. De villa wordt nu bewoond door studenten en de tuin erachter is flink ingekort door de komst van de Lidl. De Lidl staat nu op de plek waar de fabriek stond.


Datum: 14-11-2023
Naam: Henny van Laarhoven  
img

In deze villa woonde inderdaad sigarenfabrikant Kerssemakers. Het pand werd gebouwd in 1906. De latere matrassenfabriek heette inderdaad 'De Zevenslaper'.