EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

54563

Bijdrager:

Jaar:

2018

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

431 Generalenbuurt

Straat:

Veldmaarschalk Montgomerylaan

Onderwerp 1.:

Stadsbus / Lijnbus

Onderwerp 2.:

Busstations

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Busstation bij winkelcentrum Woensel

Beschrijving

Eigenlijk moet de titel "busstation bij Shopping Mall WoensXL" zijn, maar de meeste Eindhovenaren blijven gewoon de bekende naam gebruiken. Volgens plannen gaan de omgeving en het winkelcentrum de komende jaren grondig op de schop. Wegen rondom het winkelcentrum worden versmald en in het winkelcentrum gaan minder parkeerplekken en meer woningen verschijnen. Ook moet er nog een nieuwe HOV-busbaan komen. (Red.)


Geplaatst op

09-11-2023

Reacties:

Datum: 12-11-2023
Naam: Sierd Loman  
img

In 1969 verhuisden wij naar 't Hool (als mede-initiatiefnemers van deze wijk, gebouwd door architect Jaap Bakema). Ik herinner mij dat er toentertijd voor het winkelcentrum in aanbouw al grootse plannen waren. Er werd gesproken over een "subcentrum" met veel parkeergelegenheid, alle winkels die je maar kunt bedenken en een apart busstation voor de lijnen naar het noorden. Dat aparte busstation kwam er niet, tot het deze eeuw ineens wéér gepresenteerd werd als een briljant nieuw idee. De "omroepster" van de haltes in de bus heeft nog steeds moeite met de naam WoensXL en noemt het hier en daar nog steeds Winkelcentrum Woensel. Tegenwoordig moet het gebied in de nieuwe grootstedelijke plannen "Stadshart Woensel" gaan heten volgens de bijbehorende 140 pagina's tellende brochure.
Nog een grappig detail (toeval ?) is dat het type MAN dieselbus op lijn 2, dat hier op de foto staat, juist vanaf deze maand uit het straatbeeld is verdwenen. Inmiddels zijn ze vervangen door elektrische bussen van VDL-makelij.