EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5460

Bijdrager:

Jaar:

1948

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Akkerstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, Nutsschool Akkerstraat / De Trinoom

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Nutsschool aan de Akkerstraat. (2)

Beschrijving

Waarschijnlijk gemaakt in 1948 of 1949.


Geplaatst op

20-08-2006

Reacties:

Datum: 22-02-2007
Naam: Nerissa Groeneveld  
img

't Meisje helemaal vooraan, met de vlechtjes en 't lichtkleurig bloesje, is Nerissa Groeneveld. Ik zal kijken of ik kan uitvinden welk jaar dit was.


Datum: 30-10-2007
Naam: Koen Dircksens  
img

Als Hans van Eck op de Aalsterweg woonde en als hij op deze foto staat, dan dateert de foto van vóór september 1948. Bij het begin van schooljaar 1948/49 kwam ene Hans van Eck op de Gerardus jongensschool aan de Orchideeënstraat.


Datum: 10-11-2007
Naam: Hans van Eck  
img

Ik heb, voor het lager onderwijs, alleen op de Nutsschool in de Akkerstraat gezeten en woonde toen in de Gestelsestraat.


Datum: 16-09-2008
Naam: Albert Bockholts  

Dat moet dus een andere Hans van Eck zijn geweest, die inderdaad op de Aalsterweg woonde. Hij had een oudere broer Paul van mijn leeftijd - die enige jaren geleden gestorven is - en een jongere? zus Marijke. Hun vader was conrector op het St. Catharina-lyceum en later directeur van de School voor Maatschappelijk Werk, later Sociale Academie aan de Le Sage ten Broeklaan.


Datum: 03-08-2011
Naam: Jan de Weeger  
img

Als het goed is, zit ik vooraan in de middelste rij. Naast mij zitten twee meisjes die ik me niet meer kan herinneren. In deze klas zaten onder meer ook Ineke Fürstner, Ines Faber, Kiki Ledeboer. Tevens heb ik nog een van afkomst Indonesische onderwijzeres gehad. Het zou kunnen dat zij Matron heette.


Datum: 02-10-2011
Naam: Greetje Pieksma-van Essen  
img

Het meisje in het midden van de foto op de derde rij (de middelste van de drie meisjes) is volgens mij mijn zus Tilly van Essen. Zij is geboren in 1936, dus zou in 1948 12 jaar geweest zijn. Het lijkt me dat deze foto van een eerder schooljaar is. Zij zat een klas hoger dan ik. Ik kan me Nerissa nog herinneren en Jan de Weeger ook. Verder voor mij geen herkenning van gezichten. Helaas!


Datum: 14-03-2012
Naam: Paul van der Cingel  
img

De Hans van Eck uit de Gestelsestraat was een zoon van pianoleraar Van Eck, mijn broer heeft nog les van hem gehad, dat was zo´n groot succes dat ze het met mij maar niet geprobeerd hebben, gelukkig. Dat lag overigens niet aan de leraar, hij was een vriendelijke man, maar enig talent is toch wel wenselijk als je met plezier pianoles wil krijgen.


Datum: 09-02-2015
Naam: Hans van Eck  
img

Helaas, de pianoleraar woonde ergens anders. Hij is bij mij niet bekend. Mijn vader was geen pianoleraar.


Datum: 09-02-2015
Naam: Paul van der Cingel  
img

Hoeveel Hansen van Eck woonden er eigenlijk in Eindhoven? De pianoleraar woonde t.o. de HH kerk, aan het begin van de huizenrij links, een paar huizen voorbij de slagerij, (van Brakman?), op de hoek van de Ploegstraat. Maar of een van Van Eck's zonen in de Akkerstraat op school zat weet ik niet, ik zat in die jaren in de 3de en 4de klas.


Datum: 10-02-2015
Naam: Hans van Eck  
img

Ik heb van 1944 tot midden 1950 op deze school gezeten (2e klas 2x gedaan). Bij mij in de klas zat ook een (Ton?) v.d. Cingel, ik dacht een zoon van een arts die op de Kleine Berg woonde.


Datum: 10-02-2015
Naam: Paul van der Cingel  
img

Precies Hans, dat is de broer die les heeft gehad van je vader, zijn naam is inderdaad Ton. Ik herinner me dat jouw vader een keer bij ons thuis op bezoek was, maar toen woonden we al in de Elzentlaan.


Datum: 14-02-2015
Naam: Hans van Eck  
img

Beste Paul, het lijkt mij dat je niet goed kunt lezen of begrijpen. Ik heb al enkele malen geschreven dat mijn vader GEEN pianoleraar was. Hij was een koopman. Gerelateerd aan de fam. Van Acquoij, een groenteboer ook uit de Gestelsestraat (nr 160). Dat was mijn opa. Later heeft er ook een oom van mij een groentenzaak in de Gestelsestraat (100?) gehad.
Wij woonden ook in de Gestelsestraat maar helemaal op het einde (266).


Datum: 21-03-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

Beetje laat, Hans, je hebt gelijk, ik heb niet goed gelezen.