Fotonr.: 54913
Bijdrager Bert van Herk
Jaar: 2024
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Dommelstraat
Locatie 2.: Centrum |111 Binnenstad |Tramstraat
Onderwerp.: Woonpanden en boerderijen |Woonhuizen-Centrum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Torentje Tramstraat-Dommelstraat

Beschrijving Dit torentje staat op het pand op de hoek van de Dommelstraat en de Tramstraat. Het  fraaie oude pand staat er al heel lang, maar is vandaag de dag geen woonhuis meer. Zie ook foto 54914. (Red.)
Geplaatst op 24-06-2024
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 27-06-2024
Naam: bert van herk img

Dit prachtige pand is een gemeentelijk monument en is gebouwd omstreeks 1906. Er zit nu een projectontwikkelaar in en die heeft het pand gekocht. Het heet nu “ME BA VER DIE”, voluit gezegd “MET BANANEN VERDIEND”. Wauw, met bananen? Dit pand? De bananen zijn zo krom nog niet.


Datum: 28-06-2024
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Dan bedoel jij natuurlijk Berry van Ewijk. Die is inderdaad ooit begonnen met bananen op de Tongelresestraat, in het bedrijf van zijn vader.


Datum: 19-07-2024
Naam: bert van herk img

Nu we het toch over bananen hebben: ik kan mij het nog goed herinneren dat er op de Woenselse Markt in de jaren 70 een bakwagen stond met laadklep EN vol bananen, met een oudere dame op de laadklep. Deze dame stond de bananen te verkopen en dat deed ze heel vakkundig. Vooral de manier van het verkopen en hoe ze de mensen manipuleerde om de kammen bananen van haar af te nemen, was prachtig om te zien. Ze gooide met de prijs van die bananen alsof het niks was: "Hier beste mensen. Een mooie tros voor een knaak. Wat? Nog te duur? Dan doen we er nog een kam bij." En zo ging dat door tot ze los was en alles verkocht had. Ik heb er regelmatig bij staan kijken, en vond het prachtig om te zien zoals ze dat deed. Er stonden altijd veel kijkers bij. Deze dame heeft er lang gestaan en ineens was ze weg, en nooit meer terug gezien. Misschien weet iemand er meer over.