EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5499

Bijdrager:

Jaar:

2004

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stationsplein

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Dancings / Discotheken

Onderwerp 3.:

De Danssalon

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Danssalon

Beschrijving

Het witte silhouet van een boom is hier geprojecteerd op de gevel van de Danssalon (hoek Stationsplein/Dommelstraat). De lichtinstallatie werd eind 2004 gerealiseerd door Simon Heijdens. Op 31 juli 2006 is De Danssalon in handen gekomen van horeca-ondernemer Sjoerd Kooistra. Die gaat de discotheek verbouwen tot een vermaakcentrum met 21 bars (als vestiging van "De Drie Gezusters"). Zie ook foto 738.


Geplaatst op

24-08-2006

Reacties:

Datum: 07-03-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

De transformatie van de Danssalon en ook het pand ernaast, voormalig Dino's, neemt steeds duidelijker vorm aan. Vanwege de benodigde vergunningen heeft het allemaal wat langer geduurd dan was ingeschat. De vroegere Danssalon is omgetoverd tot een pre-historische grot met twee verdiepingen compleet met druipstenen. Er kunnen in deze ruimte 1300 mensen. In het vroegere Dino's komt een grote Engelse pub op de begane grond. Ook komt er een ondergrondse ijslounge, in de voormalige Down Under, waar men bij 7 graden onder nul een biertje kan drinken.
Op donderdagavond 2 oktober opent De Drie Gezusters.


Datum: 17-03-2010
Naam: Lieke Slegers  
img

Heel speciaal en ik ben dan ook benieuwd hoe zich dit verder heeft ontwikkeld. Is het een succes geworden? Bij een kou van 7 graden onder nul zal het waarschijnlijk ook maar bij één biertje blijven, of heb ik het mis?