EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5516

Bijdrager:

Jaar:

1992

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

611 Eliasterrein, Vonderkwartier

Straat:

Willemstraat

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Buurthuizen / Parochiehuizen / Wijkcentra

Onderwerp 3.:

Pam Pam

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Uitgaanscentrum Pam Pam.

Beschrijving

Het parochiehuis (aan de Willemstraat) van de Steentjeskerk bood onderdak aan Pam Pam en bovenin aan het Zoldertje. In de aanbouw zat Pam Pam, voorheen dansschool Cuppens. Ik heb in Pam Pam veel leuke uurtjes doorgebracht. Zie ook vraag van Mari Kieneker bij foto 3458. De foto dateert van begin jaren '90.


Geplaatst op

25-08-2006

Reacties:

Datum: 25-08-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Aan mijn vraag is snel voldaan, waarvoor heel hartelijk dank. Bij Pam Pam heerste altijd een ongedwongen sfeer. Mooie eigentijdse muziek werd er toen gedraaid.
Ik had er d'n aord


Datum: 26-08-2006
Naam: Wim Toirkens  
img

Marietje van de Moosdijk was uitbaatster van Pam Pam en ook van o.a. de Marina-bar. Haar zoon zat in hotel Corso. De grote zaal achterin was ingericht in Franse stijl (bv. witte smeedijzeren tafels, stoelen en barkrukken). Er tegenover was de hanenbar van Van de Broek destijds de enige nachtelijke eetzaak. Later kwamen er ook op het Stratumseind en de Laagstraat. Het nachtclub- en uitgaanspubliek trof elkaar hier dan en iedereen kende elkaar, want er waren maar een paar nachtzaken, Voodoo Stationsplein, Revolution in de Kerkstraat, Palermo en Femina in de Vrijstraat.


Datum: 10-12-2006
Naam: Pie Jonkers  
img

Toen dit nog parochiehuis was, hebben we daar nog e.e.a. georganiseerd, bijvoorbeeld een pingpongclubje. Ik herinner me nog de meisjes Vogelzang, Annel de Bruyn, Frans (en Els?) v.d. Berg, Paul van Exel. En ik was er ook. Op zolder heeft een aantal nog muziek geoefend, Frans v.d. Berg met zijn eerste drumstel, Paul van Exel, gitaar, Frank Baten, bas. Hij speelt blijkbaar nog steeds.


Datum: 18-03-2007
Naam: Paul van Maurik  
img

Ik zou graag weten tot wanneer Pam-Pam hier gezeten heeft, want dit lijkt erg veel op het pand waar in de tachtiger jaren fam. Van de Ven hun advocatenkantoor runde.


Datum: 19-03-2007
Naam: Jan Kneepkens  
img

Was de ingang van de discotheek niet links aan de zijkant van dit pand? Ik kan mij niet herinneren dat ik door deze ingang naar de discotheek ging.


Datum: 17-08-2007
Naam: Henk Kuipers  
img

Aan de linkse kant van het gebouw was inderdaad de ingang van zowel Pam-Pam als van dansschool Cuppens. Op de zolder van het gebouw is ook een jeugdsoos geweest nadat de familie Van de Ven daar is weggegaan. Dat was ongeveer 1966.


Datum: 17-08-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

In de parochiehuistijd heette dit volgens mij De Genderhof. Ik weet dat daar destijds ook de beatgroep The Followers repeteerde met o.a. Wally Rijks (zang), Peter van Hout (drums) en Jan Hendrik Rector (gitaar).


Datum: 30-05-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Dansschool Cuppens, ja dat was een mooie tijd en ik kan het mij ook nog goed herinneren. Het was er zaterdagsavonds altijd druk en gezellig. Het mooiste was dat de heer Cuppens altijd de nieuwste grammofoonplaatjes had, al voordat ze hier in Nederland uitgegeven waren. Hij ging die namelijk in België kopen omdat ze daar wel eerder uitgegeven werden. En het leukste was als je niet goed kon dansen, moest je daar heen gaan want ze hadden daar het Cuppenspasje uitgevonden, dat kon je binnen 10 minuten leren. Ik zou niet meer weten hoe het pasje ging, maar ik heb het wel kunnen dansen. Als je lastig was geweest en buitengezet werd, hoefde je volgende week niet terug te gaan, want ze wisten precies wie het was geweest. Ze hadden bij de ingang een lange man (bijna 2 meter) staan die Ad heette en die had al lang gezien dat degene die weggestuurd waren in de rij stonden om binnen te komen en die werden er tussenuit gepikt en gewoon weggestuurd.


Datum: 07-03-2012
Naam: Tinie Heller  
img

Er liep 'n pad langs het gebouwtje dat toen "de Genderhof" werd genoemd. Dan kwam je bij de ingang van de danszaal en die lange man met de naam Ad. Ook ik heb heel wat uurtjes doorgebracht op de dansvloer. Af en toe mocht er worden geswingd en dat deed ik graag en die keren dat we mochten swingen waren vooraf al besproken, Er waren jongens die geweldig konden swingen, verder was 't meestal stijldansen, wat me ook heel goed afging, ik heb er ontzettend veel plezier gehad!


Datum: 31-01-2013
Naam: Ad van de Wouw  
img

Na Marietje van de Moosdijk als uitbaatster, hebben er nog enkele het daar geprobeerd. Als ik mij goed herinner, werd dat ook gedaan door twee jongens of broers uit Amsterdam, die later in het Rozenknopje zijn gaan werken.


Datum: 08-07-2015
Naam: Karel Karssen  
img

Zijn er personen die nog weten welke platen er ongeveer in 1967 gedraaid werden? Ik wil ze namelijk opnieuw op schijf zetten en naar een toenmalige vriendin sturen. Ze woont nu in Canada. Alvast bedankt.


Datum: 08-07-2015
Naam: Ben Brekelmans  
img

Hoi Karel, Paul van Riet heeft onder de noemer "De Sixties, gouden jaren van de popmuziek" per jaar alle hits gearchiveerd die hier in Nederland scoorden. Zoek simpel paulvanriet.nl en je komt ze allemaal tegen. Met muzikale groeten, ook voor je vriendin.
Van "Bennie van de kapper uit de Spinnerstraat".


Datum: 09-07-2015
Naam: Karel Karssen  
img

Hallo Ben, nog even dit. Ik kwam altijd met mijn opa om geknipt te worden. In de voorkamer als ik me goed herinner. En als ik daar aan terugdenk, was de laatste handeling die je vader deed wat lekker ruiken erop en klaar was ik. Mijn opa was de opa van de speeltuin en woonde in de Weverstraat 47. Bedankt nog voor het reageren op mijn bericht.


Datum: 28-11-2016
Naam: ArNoud Walravens  
img

Kan iemand mij vertellen in welk jaar dit pand gesloopt is?


Datum: 21-02-2017
Naam: Frans Keser  
img

In de 2e helft zestiger jaren (66-68) zat op de zolder Kinkklub, of ook wel het zoldertje genoemd, die gerund werd door o.a. de gebroeders Bogaerts. Ik kwam er graag met mijn vrienden en ik heb er mijn huidige vrouw leren kennen. Er werd uiteraard eigentijdse beatmuziek gedraaid en er speelde een bandje dat bestond uit vrienden van Bogaerts. Een nummer van hun is me altijd bijbebleven en heb ik onlangs teruggevonden in de originele uitvoering: Hey little girl. (The syndicate of sound). Volgens mij moest het sluiten omdat de brandweer moeilijk begon te doen.