EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

5517

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Gilden

Onderwerp 3.:

St Catharina, Strijp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Harrie van Gemert (d'n Baard)

Beschrijving

Harrie was gildebroeder van het Strijpse St Catharinagilde. Hij was lid van de zeer uitgebreide Strijpse Baardenfamilie. Het schilderij is vervaardigd door Leo van Gemert, een zoon van broer Jan. Het werk hangt bij een kleinzoon in Canada.


Geplaatst op

25-08-2006

Reacties:

Datum: 08-06-2010
Naam: Henri van Gemert  
img

Harrie van Gemert, zijn naam was eigenlijk Henri, was mijn peetoom, ik ben naar hem genoemd. Hij was denk ik een jaar ouder dan mijn vader Trudo van Gemert. Ik was aanwezig toen ome Harrie Gilde Koning werd. Ik heb altijd gedacht dat hij de vogel per ongeluk van de mast schoot, maar dat is zo lang geleden, ik was nog maar 15 of 16 jaar. En ja het schilderij is hier in Canada bij de kleinzoon van ome Harrie, Gord zoon van Wim, die in de jaren 50 naar Canada emigreerde.  En het is geschilderd door Leo van Gemert, een zoon van Ome Jan van Gemert.


Datum: 26-09-2011
Naam: L.Brekelmans  
img

Dit is een mooi en zeker kostbaar schilderij van het Strijpse St.Catharinagilde.


Datum: 16-12-2014
Naam: Hans de Wit  
img

Dit was Ome Harrie. Een broer van mijn opa Jan. Ik woon nu tegenover het huis waar hij woonde in het voormalige sierhuis. Mijn herinnering is dat het ik nog precies weet waar dit gildekostuum hing, nl. tegen de zijkant van een kast met zilveren en al. Zijn vrouw was tante Martha en ze hadden een winkeltje aan de achterkant van hun huis.


Datum: 07-02-2018
Naam: Corry Kappert  
img

Ik heb een schilderij van Leo van Gemert. Ik heb dit schilderij uit een erfenis van een oom uit Roosendaal. Is er nog belangstelling voor dit schilderij?