EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5545

Bijdrager:

Jaar:

1946

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Cornelis de Vriendtstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Cornelis de Vriendtstraat

Beschrijving

Ik wil de discussie omtrent deze straat nog maar eens hervatten. Vergelijk deze foto eens met foto 2697. Ogenschijnlijk lijkt het om dezelfde straat te gaan, maar let eens op de achtergrond! Voorlopig houd ik het erop dat deze foto echt de Corn. de Vriendtstraat is en foto 2697 de Keldermanstraat. Wie komt met zinnige tegenargumenten?


Geplaatst op

27-08-2006

Reacties:

Datum: 27-08-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Mag ik ook instemmen?
Ik was al overtuigd door de hoge gebouwen aan de linkerzijde van de Keldermanstraat op beide hoeken van de oprijlaan van de hoeve Vredeoord en door het ontbreken van de speeltuin. Nu met de hoeve aan het einde van de straat blijkt dat de Cornelis de Vriendtstraat geen eeneige tweeling is van de Keldermanstraat. Maar verdorie de familiegelijkenis is wel heel erg duidelijk.


Datum: 27-08-2006
Naam: Willem Verstegen  
img

Peter, vermoedelijk komt er niemand met zinnige tegenargumenten, want dit is inderdaad de Cornelis de Vriendtstraat gezien vanuit de Alard du Hamelstraat, met op de achtergrond het witte pand van bloemen en plantenhandel Nagel, en grenzend aan de VOJ speeltuin.


Datum: 27-08-2006
Naam: Hans Vervoort  
img

Ook ik ben het met bovenstaande opvatting eens, ga naar de luchtfoto van Woensel foto 2801 en ga op de beide plaatsen staan waar de fotograaf stond en let op de zichtlijnen.


Datum: 29-08-2006
Naam: Tom Jacobs  
img

Vast en zeker de Cornelis de Vriendtstraat. Links op de hoek Alard du Hamelstraat woonde de fam Vos
met daarnaast vd Heuvel.
In het punthuis woonde van Stratum, bij hem kon je op zondagochtend in het patronaatsgebouw je centjes naar de spaarbank brengen (de centrale volksbank geloof ik). Naast hem woonde Freddy Metz en rechts in het punthuis woonde de fam Knabben met daarbij in de buurt Jeje Meul en de jongens vd Kerkhof. Rechts in het gangetje kwam je bij Nijs, Frans en Tonny van Rooy met daarnaast Adje Koenen.
Links in het midden woonde de melkboer Jan de Werd . In de winterdag slibberden we achter een grote oplegger van Campina zo naar de Barrierweg.
Links achteraan het voorlaatste gangetje woonde oa. Liesje van der Aa.
Oh ja, in het eerste huis aan de linkerkant kwam later de vervanger van de koster wonen, ik ken van beide hun naam niet meer.


Datum: 12-09-2006
Naam: Jac. van der Aa  
img

Aanvulling op Tom Jacobs:
In het eerste huis links op de foto woonden, vanaf 1953, wij, de familie Van der Aa. Mijn vader is niet alleen vervangende koster geweest van de Pastoor van Arskerk maar ook de echte. Naast ons woonde de familie Bentlage en in het punthuis daarnaast de familie Van Straten. Theun was beheerder van het parochiehuis aan de Alard du Hamelstraat. Voor zover ik me kan herinneren woonden er opvolgend aan de linkerkant Morsinck, Metz, Hessing/Pluim, Michiels, Peters, De Wert, Griep, van der Aa, Bruggink, Geurts en Remeijnse.
Tegenover ons woonde Voss, en dan vervolgens Nouwens, Knabben, Venema, Meul en van de Kerkhof. Verder kan ik me het niet meer herinneren. Wie weet zijn er anderen die dat wel weten.


Datum: 11-06-2007
Naam: Henk van Straten  
img

Helemaal mee eens Jac; aan het einde van de straat liep je die witte boerderij binnen, die in gebruik was bij Philips Woonbedrijf. Ik zelf heb 3e huis van links gewoond en waar jij gewoond hebt, woonde voorheen Nouwens. Verder hebben aan deze kant ook gewoond de fam. Tops en van der Zanden.


Datum: 15-10-2009
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Links van de Fam Kerkhof woonde Sanders/Peters/Van Gaans, en eindje verder langs het gangetje woonde, als ik me niet vergis van der Linden, en de Fam Zaan. Dat is wat ik er nog van weet. Jan van Gaans is mijn zwager, getrouwd met Hanny van den Heuvel die hier eerder ook genoemd wordt als de buren van Fam Vos uit de Alard du Hamelstraat.


Datum: 21-02-2010
Naam: Josephine Romeijn-van Straten  
img

Op het één na laatste huis rechts (vanaf de Alard du Hamelstraat) woonde de fam. Zimmerman. De meisjes Fienie en Joke hebben bij mij in de klas gezeten. Ik meen me alleen te herinneren dat onze voortuinen dieper waren en rondom heggen hadden. De nieuwe bouw roept bij mij maar weinig herinnering op aan onze oude straat.