EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5549

Bijdrager:

Jaar:

2002

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Piet Heinstraat

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Woensel

Onderwerp 3.:

Zeeheldenbuurt

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Piet Heinstraat.

Beschrijving

Hier zat de melkboer en eerder de visboer. De klok is door de huidige bewoner met toestemming van de sloper gered bij de sloop van de St. Pauluskerk.


Geplaatst op

28-08-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-08-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Deze foto is genomen op en regenachtige twee-en-twintigste october 2002 om ongeveer 4 over half vijf in de namiddag.


Datum: 12-09-2006
Naam: Sylvia van den Hoogen- de Jong  
img

Mijn moeder Truus de Jong -van Baalen heeft een zus Tineke Haverhoek-van Baalen, die in die tijd samen met haar man Cees en hun twee dochters Yvonne en Ans Haverhoek ook in de Piet Heinstraat op nummer 16 woonde. Ik was daar vaak en dan vroeg mijn tante wel eens of ik bij de melkboer iets wilde halen, ik geloof dat de naam van de melkboer Schell was. Ik kan me herinneren dat het hele lieve mensen waren zeker mevrouw Schell die meestal in de winkel stond. De familie Schell had voor zover ik weet ook een zoon die in mijn gedachten zeker twee meter groot was (nu ben ik niet al te groot, toen al helemaal niet dus het kan ook groot geleken hebben).


Datum: 12-09-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

De melkboer heette Schellekens, bijnaam De Schel En die zoon was niet alleen lang maar ook erg dun en daaarom leek ie groter.


Datum: 19-11-2007
Naam: Roel van der Mark  
img

Even een late reaktie, omdat ik deze foto met commentaren nu pas zag: de naam van de melkboer was toch echt Schel(l?) en die lange zoon was Tiny, waarmee ik nog op school heb gezeten. Volgens mij woont Tiny nog in het rijtje nieuwere woningen naast De Greide (ik weet niet zeker of dat nog Kloosterdreef heet)


Datum: 20-11-2007
Naam: Hans van Melis  
img

Nee Roel kijk maar naar foto 14237. De twee oude huisjes staan aan de Kloosterdreef, het aansluitende rijtje nieuwe staat aan de Greide.


Datum: 20-11-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Roel, ik ga me je mee (sorry Tini): het was inderdaad melkboer Schel, de Schel dat wel. En die lange zoon, hartstikke blond, had volgens ons vader, erkend vakleraar herenkapper, het zgn. melkboerenhondenhaar: vlasdun en recht toe, recht aan. En hij kon het weten met zo'n diploma. Bovendien, logisch als zoon van de melkboer.


Datum: 08-03-2010
Naam: Cor Wijnen  
img

Herinner ik het me goed, zat er voor de melkboer niet een wijkpostkantoor? Dit is later verplaatst naar de Woenselse Markt


Datum: 08-05-2010
Naam: Sjef Claassen  
img

Nee een bakker : Van den Dungen.


Datum: 31-08-2010
Naam: Joop Mengde  
img

Weet iemand meer over de bewoners van nr. 35 van 1917 tot 1953, Jan en Lies Mengde (mijn opa en oma) en hun kinderen Herman, Tiny en Riek Mengde? Jan was spoorman en bekend duivenmelker.


Datum: 20-08-2014
Naam: Hans van Melis  
img

Het hulppostkantoor zat op Markt 46a te Woensel. Dit werd in 1920 van Brakelstraat 6 Eindhoven. Binnenkort (pak weg begin october) zit Kessels-Viveen hier niet meer. Het pand zit in fase 2.