EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5581

Bijdrager:

Jaar:

1939

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Houtstraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Woensel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Louie

Beschrijving

Houtstraat 8. De man aan de linker kant heet Louie de (Jocks). De naam staat achter op de foto maar is niet goed leesbaar meer. Naast hem mijn tante Nellie dan Oma en dan Ria. Louie was een joodse architect en woonde in het witte dorp. In de oorlog is hij opgepakt en naar het kamp Vught gebracht. Waar hij vastgebonden werd bij de poort en moest blaffen als een hond, tevens werd hij regelmatig geschopt. Later is hij op transport gegaan naar concentratiekamp Buchenwald, waar hij overleden is.


Geplaatst op

31-08-2006

Reacties:

Datum: 13-09-2006
Naam: Bob Bovers  

De juiste gegevens bij foto 5581:
Op deze foto staan afgebeeld: Louis de Folter, Nelly Bovers met op haar arm Japie Wertheim, Moeder Cisca Bovers- van Rooij en Ria Bovers. Louis de Folter was de vriend van Nelly Bovers, hij woonde in Strijp in de buurt van de Trudokerk. Zij waren ook een tijdje verloofd, maar van trouwen is niets gekomen. Het ventje dat Nelly op haar arm heeft is Japie Wertheim. Destijds was Nelly in betrekking bij deze Joodse familie en paste veelvuldig op Japie. In de oorlog is de vader van Japie opgepakt door de Duitsers en in concentratiekamp Buchenwald, in nazi-Duitsland nabij de stad Weimar, omgekomen.


Datum: 25-09-2006
Naam: Denis Louis De Folter  
img

Toch nog meer de Folters in Nederland.


Datum: 15-12-2006
Naam: Jan Toirkens  
img

Louis de Folter, geboren Zaltbommel rond 1915, kapper van beroep, woonde tussen 1941 en 1945 in de Schootsestraat, oud nummer 43, twee huizen van de Protestantse kerk verwijderd. Hij verhuisde daarna naar Schootsestraat 92 (oud nr.) en huwde in 1950 met Maria Aarts.


Datum: 21-09-2014
Naam: Jan Toirkens  
img

Om maar eens aan te geven hoe lastig het is de juiste zaken boven water te krijgen. Inderdaad hierboven is het huis van de familie Petrus Bovers en Francisca van Rooij, Houtstraat 8 Woensel. Er was een dochter Nellie (geboren 1920) die kan op deze foto dus best 19 jaar oud zijn. Toch schat ik de foto wat later n.l. zeg 1940-1941. Haar zus Ria werd geboren in 1926 zou hierboven dus pas 13 jaar oud zijn. Dat kind dat Jaap Wertheim heette werd in Geldrop geboren in augustus 1939, dat lijkt me hier een kind van zeg een jaar oud. Vandaar dat ik de foto niet in 1939 plaats , maar eerder halverwege 1940. Nu van wie Jappie Wertheim een zoon was heb ik niet kunnen uitvinden, maar als de vader naar Vught werd overgebracht en als hij inderdaad architect was in het Witte Dorp, wie was hij dan wel?. Ik heb een David Wertheim, die in 1943 in Auschwitz is overleden, afkomstig uit Eindhoven, maar die woonde in de Prins Hendrikstraat te Eindhoven. Dus ik heb meer vragen dan antwoorden.