Fotonr.: 5617
Bijdrager Regionaal Historisch Centrum Eindhoven - RHCe
Jaar: 1976
Locatie 1.:Gestel |722 Blaarthem |Hoogstraat
Onderwerp.: Woonpanden en boerderijen |Woonhuizen-Gestel |Hoogstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Hoogstraat 308

Beschrijving Het pand Hoogstraat 308 in 1976 bijna nog hetzelfde als op foto 5616. Jammer van het gat in de muur onder het rechter raam en zonde dat het pand 306 moest worden afgebroken. Allemaal om 5 cm. Het nieuwe pand kan je net zien boven de rechter donkere penant staat ook iets naar achter. RHCe Atlantis beeldbank nr 27703 (Anne Troost)
Geplaatst op 03-09-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 23-01-2008
Naam: Frank van de Berg img

Dit pand is vanaf ongeveer 1915 bewoond door de fam. van de Berg. Mijn opa M.J.v.d.Berg (aardrijkskundeleraar aan het Gemeentelijk Lyceum en schrijver van vele columns in de diverse bladen van Eindhoven en omgeving onder het pseudoniem van Erica), had dit toen gekocht. In 1957 zijn na het overlijden van mijn opa, mijn ouders er ingetrokken, waar ik dus ook een lange tijd heb gewoond. In 2004 na het overlijden van mijn ouders is het na bijna 90 jaar overgegaan in andere handen. De nieuwe bewoners hebben het met onze gegevens weer geheel gerenoveerd (mede met onze informatie) naar de oorspronkelijke stijl. Alleen is er een derde dakkapel bij gemaakt (overigens het gat onder het rechtse raam was van een gasgevelkachel van de kamer waar mijn oma nog geruime tijd bij ons heeft ingewoond).


Datum: 24-01-2008
Naam: Martin Swinkels img

Ik kan je broer Maurice nog herinneren. Ik kwam wel eens bij jullie thuis. Achter in jullie tuin is hij begonnen met bromfietsen en onderdelen. Later heeft hij een motorenzaak gehad en nu misschien nog? Van Harley Davidson motoren.