EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5642

Bijdrager:

Jaar:

1993

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Frans Halsstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Frans Halsstraat MET St. Jozef.

Beschrijving

RHC-e 1933


Geplaatst op

04-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-02-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

In die tijd dat ikzelf in de Ferdinand Bolstraat en nadien in de Bosboomstraat gewoond heb, woonden de volgende bewoners in de Frans Halsstraat in de drie huizen die zichtbaar zijn: de Familie Mengelkamp, Familie Lodewijks, Familie Damen en later de Familie de Bie, ik dacht oud-voetballer van EVV Eindhoven, en de huizen die zichtbaar zijn de Familie Vermeeren, Familie Cuppens, Familie Smits, Familie Boeijen en de Familie Verbeek. Ook wat verderop woonde daar de Familie Kersten, Familie van der Steen, Familie van Tuijl de duivenmelker, Familie van Diesen (Nico de oud-voetballer van EVV Eindhoven), Familie Klaassen en vroeger de Familie van der Linden, de horlogemaker die naar de Tongelresestraat 115 verhuisd is en de Familie van den Boogaard. Dit zijn de bewoners die ik mij nog kan herinneren.


Datum: 07-11-2009
Naam: Gerard de Beurs  
img

Ik kan mij ook een familie Jansen of Janssen herinneren die volgens mij in een van de 2 woningen heeft gewoond. (jaren 60) Deze hadden een zoon Tini bijnaam "de Witte" die bij mij in de klas heeft gezeten. (jongensschool op de Tongelresestraat)


Datum: 24-10-2011
Naam: Wil Deckers  
img

Er woonden, richting de Centra-winkel, de volgende families: fam. Vos - de Vet - v.d Weegen - Jonkers. Ook woonde naast mijn oom en tante (fam. v/d Steen geheten), de fam. Kox / Pikaar . Tevens fam. v. Uland, hij was melkboer en zijn zoon keepte in het tweede van de inmiddels opgeheven vv. de Spechten . Zal nog wat families opnoemen die er woonden: fam Hornman - Hanique - Foederer, De Wit - Brusselers - v/d Heijden- Creemers- Boley - v.Glabeek- Pennings -Prinsen - Berkers - Spronk - Verbeek, allemaal Frans Halsstraat bewoners.