EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

5663

Bijdrager:

Jaar:

1904

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Plattegronden / Topografie

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselse Markt 100 jaar. (3)

Beschrijving

Linksboven de St. Petruskerk. Van linksonder naar boven de Kronehoefstraat en de Broekse Kerkweg. Veel wegen rondom de kerk hadden een naam die naar de kerk verwezen. De Kruisstraat was Kerkstraat of Fellenoordse Kerkstraat of Oude Bossche Baan. Het stuk langs de Markt en de huidige Kloosterdreef hadden samen de naam Kerkweg. De kadastertekening hoorde bij het wegenbouwplan van 1904.


Geplaatst op

05-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-09-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Al voor 1902 kocht de gemeente Woensel een paar stukken grond tussen de oude weg naar den Bosch (westzijde markt) en de nieuw aangelegde weg van de Kerkstraat naar de nieuwe St. Petruskerk (oostzijde) Volgens enkele leden van de gemeenteraad is het nodig om die weg recht te trekken zodat er een mooi plein kan ontstaan. Op 16 september 1902 wordt besloten tot aankoop en gronden tot rechtmaking van den Kerkweg vanaf de Emmastraat. uiteindelijk wordt in 1904 het plan om negen nieuwe wegen aan te leggen aangenomen.
De Markt is de meest noordelijke en dus de negende. Met de aanleg van het het 19 are en 60 centiare nieuwe marktplein wordt in October 1903 begonnen. in het gemeenteverslag van 1904 en van 1905 staat telkens: Het nieuw aangelegde marktplein is nog niet geheel voltooid.
En dan uiteindelijk in november 1906: De Markt: de vlakte is geegaliseerd, er zijn 198 iepenbomen geplant alle voorzien van boombeschermers. Aan de westzijde is het plein van de oude bossche baan gescheiden door een voldoende brede sloot. De aanleg heeft aan het begin van het jaar plaatsgehad