EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5741

Bijdrager:

Jaar:

1946

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Gedrukte en Geschreven Media

Onderwerp 2.:

Advertenties / Reclame

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Geboorte-aankondiging.

Beschrijving

Een stukje uit het Eindhovens Dagblad van Februari 1946, waarin melding wordt gemaakt van de geboorte van mijn oudste zus Marjan. Marjan is het op het terrein van de toenmalige R.K.G- R.P.I. geboren in een personeelswoning op het 'rode dorp'. Het huisnummer, vermeld in het krantenberichtje, schijnt in strijd te zijn met de nummering van de Boschdijk.


Geplaatst op

10-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-09-2006
Naam: Marjan Levens  
img

Geweldig om mijn geboorte-aankondiging terug te zien. Na redelijk veel omzwervingen woon ik nu in het Duitse Nordhorn, maar kom nog regelmatig naar Eindhoven. Ik ben niet op het terrein van de RPI geboren, doch naast het cafe op de hoek van de Alard du Hamelstraat, waarvan ik de naam niet meer weet. Wel herinner ik me dat ons vader - als verpleger zijnde - nog wel eens uit bed gebeld werd als er iemand, al dan niet na cafebezoek, van de fiets was gevallen of met een auto in botsing was gekomen bij het oversteken. Wij woonden toen op nummer 519, tegenover het cafe.


Datum: 18-09-2006
Naam: Ingrid Levens  
img

Die geboorte-aankondiging heb je in Nordhorn op een cd staan! Het café werd indertijd gerund door de familie van der Sluis, waarvan de dochter Yvonne heette.
Gelukkig is nu de puzzel van de huisnummering ook opgelost. Op nummer 458, waar jij dus kennelijk geboren bent, woonde oma Steenman.