EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

5745

Bijdrager:

Jaar:

1936

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Woenselse Markt/Kloosterdreef*

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Woensel, Het Centrum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Cafe het Centrum

Beschrijving

Volgens de ambtenaren van de gemeente Eindhoven: Kloosterdreef 67. Woensel wou zich zijn markt niet laten afnemen, dan maar met een toevoeging. Het biljart is pas een paar jaar weg.


Geplaatst op

10-09-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-09-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Oh ja er zat ook ooit een schoonzoon in. Toen was het adres Woenselsemarkt 10, (an)Dre Otten. Die woonde later op de Kruisstraat.


Datum: 10-09-2006
Naam: Tini van Rooij  
img

D'r was ook iets met een chauffeur van Prins Bernhard. Hoe zat dat Hans?


Datum: 19-11-2006
Naam: Maarten van den Nieuwenhof  
img

Mijn oom en tante, Andre Otten en Stance Otten-Kuijten, zijn inderdaad gaan wonen op de Kruisstraat.
Andre is inmiddels overleden en zijn vrouw woont op dit moment in Peppelrode.
De broer van Stance, Jan Kuijten, was na de oorlog de chauffeur van Prins Bernhard en is 30 jaar chauffeur geweest van Koningin Juliana. Na zijn pensionering is hij nog even de chauffeur van Prinses Irene geweest.
Ook hij is inmiddels overleden.


Datum: 29-10-2007
Naam: Roel van der Mark  
img

Ik kan me nog herinneren, dat Jan Kuijten een nieuwe auto (Ford?) van de Koningin meebracht naar Eindhoven en dat deze achter ons huis (Bakkerstraat 44) stond en dat ik er al in heb gezeten, voordat de Koningin er zelf in had gezeten.
Later had hij ook een nieuwe zwarte Rolls-Royce (leek wel een lijkwagen) bij zich (deze stond toen op de Woenselse Markt), waar daarna (dacht ik) de Engelse Koningin bij haar bezoek in Nederland in werd rondgereden.


Datum: 28-11-2008
Naam: Marjo Mulders- Verkooijen  
img

Vele jaren later heeft mijn tante Tonnie (Verkooijen) en haar man ome Rinie van Elderen het café voor enkele jaren van hen overgenomen. Mijn horeca-carriere is daar begonnen. Daarna Piet van Nunen.


Datum: 09-12-2010
Naam: Jacqueline Driessen van Loon  
img

Wisten jullie dat tante Stans en ome André mijn peetoom en peettante waren. Zo ging dat vroeger, iedereen was oom en tante. Ik denk dat dat kwam omdat we vroeger de buren waren en ons pap Henk en Zus van Loon bij de biljart club waren?? Mooie tijd, zeker als het teeravond was geweest, dan kwam ons pap altijd thuis met een paar Kwatta's of Melka, je weet wel, met hazelnoten en rozijnen!!
Nostalgie. Trouwens ik dacht dat Sjaan Verkooyen alleen op de Pastoriestraat een café had gehad, kan me ook vergissen, lees het wel weer gr. jacq.


Datum: 10-12-2010
Naam: Marjo Mulders- Verkooijen  
img

Hoi Jacqueline, Mijn tante Sjaan (Verkooijen), heeft naar mijn weten ongeveer 14 jaar samen met ome Geert Meegdes de Monopole aan de rondweg, tegenover het kerkhof gehad. Volgens mij heet dat stuk de Pastoriestraat. Zelf heb ik ome Geert nooit gekend, want toen zij stopten met de Monopole is hij vrij snel daarna overleden. Tante Sjaan is bijna 2 jaar geleden overleden. Ik kan me ome Geert ook niet herinneren, van mijn 2 oudere broers zijn babyfoto's, van mij niet. Hij was toen de fotograaf van de familie. Ome Rien, van cafe het Centrum is ook overleden, toevallig is vandaag (de 9e) zijn verjaardag. Tante Tonnie leeft nog steeds. Gr. Marjo