Fotonr.: 5891
Bijdrager Giovanni van Helvoirt
Jaar: 2006
Locatie 1.:Gestel |711 Schrijversbuurt |Gestelsestraat
Onderwerp.: Woonpanden en boerderijen |Woonhuizen-Gestel |Gestelsestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Le Garage. (1)

Beschrijving Dit herinner ik mij als garage Van Veldhoven aan de Gestelsestraat. Via de dubbele poort door een smalle gang naar achteren vond je dan de garage. Mijn vader had hier zijn auto gestald staan en ik was hier nogal eens te vinden. Nu is het een pracht van een kunstatelier van Ruud Meurs.
Geplaatst op 17-09-2006
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 21-09-2006
Naam: Ruud Meurs img

De website van de Galerie Le Garage:
www.legarage-kunstzinnigezaken.nl/


Datum: 14-01-2007
Naam: Hein Banken img

Dit was inderdaad Garage van Veldhoven. Mijn opa, Marius Banken, die woonde op de Gestelsestraat 54, stalde er ook zijn auto. Hij reed alleen in de zomer en in de winter werd zijn auto helemaal achterin in deze garage op blokken gezet, zodat de wielen ontlast werden. Voor de garage stond indertijd nog een Caltex benzinepomp.


Datum: 28-03-2007
Naam: Pim Zaalberg img

Mijn vader tankte daar ook altijd bij de Caltex-pomp. Ik kan me nog herinneren dat de benzine ca. 25 cent was (guldentijdperk). Een paar verder huizen naar links, op de hoek zat een banketbakker met een apart raampje waar je een heerlijk banketbakkersijsje kon kopen dat dan in de echte chocolade werd gedoopt. Zo krijg je het niet meer!


Datum: 20-03-2008
Naam: Giovanni van Helvoirt img

Ruud Meurs is vertrokken en momenteel woont hier de ex-ijhockeyspeler Tommy Hartogs met zijn gezin. zijn vrouw heeft er 'De Sprookjeskamer' geopend, een kinderwinkel met sprookjesachtige artikelen. De indeling van de woning is nagenoeg hetzelfde als van de atelier van Meurs gebleven.


Datum: 09-05-2012
Naam: Ad Thijssen img

Jan Bakermans (reeds overleden) heeft hier ook nog een tijdje ingezeten met zijn garage bedrijf met het merk Peugeot..
Ad Thijssen


Datum: 20-08-2023
Naam: Giovanni van Helvoirt img

En inmiddels is ook 'De Sprookjeskamer' hier niet meer en heeft Remco van Leeuwen hier zijn intrek genomen. Hij is antiquair, zoals velen zullen weten, en zijn vader had ooit een antiekzaak op Gestelsestraat 81.